99网
您的当前位置:首页高中英语Unit2Workingtheland语篇专练新人教版必修4

高中英语Unit2Workingtheland语篇专练新人教版必修4

来源:99网
Unit 2 Working the land语篇专练

Ⅰ。阅读理解

A

When I met him,I had a lot of anger inside of me.I’ve lived my whole life in Spanish Harlem,but in my neighborhood,there are shootups all the time。I know kids who have been shot or beaten up。I have friends who ended up in prison。I could have ended up that way,too,but Mr.Clark wouldn’t let that happen。

Mr.Clark worked long hours,making sure I did my work。My grades rose。In fact,the scores of our whole class rose。One day,he took our class to see The

Phantom of the Opera,and it was the first time some kids had ever been out of

Harlem.Before the show,he treated us to dinner at a restaurant and taught us not to talk with our mouths full。We did not want to let him down。

Mr。Clark was selected as Disney’s 2000 Teacher of the Year.He said he would draw three names out of a hat;those students would go with him to Los Angeles to get the award.But when the time came to draw names,Mr.Clark said,“You’re all going。”

On graduation day,there were a lot of tears。We didn't want his class to end.In 2001,he moved to Atlanta,but we always kept in touch.He started giving lectures about education,and wrote a bestselling book based on his classroom rules,The Essential 55。

In 2003,Mr。Clark took some of us on a trip to South Africa to deliver school supplies and visit the orphanages(孤儿院).It was the most amazing experience of my life。It’s now my dream to one day start a group of women's clubs,helping people from all backgrounds. 1.Without Mr。Clark,the writer . A.might have been put into prison B.might not have won the prize C.might have joined a women's club D.might not have moved to Atlanta 答案 A

解析 细节理解题。根据第一段最后两句可知答案为A项. 2.The Essential 55 is . A.a show 答案 D

B.a speech D.a book

C.a classroom rule

解析 细节理解题。由第四段最后一句可知,The Essential 55是一本书的名字。 3.How many students' names were finally drawn out of a hat by Mr.Clark? A.None. 答案 A

解析 细节理解题.根据文章第三段可知,老师没有抽签来决定哪个学生去,而是带所有的孩子去了洛杉矶领奖,因此选A项。

4.What can we learn from the passage?

A.It was in Harlem that we saw The Phantom of the Opera for the first time。 B.Mr.Clark taught us not to talk with our mouths full,and we did.

C.Mr.Clark was selected as Disney’s 2000 Teacher of the Year in Los Angeles。 D.In 2003,Mr.Clark moved to Atlanta,and he always kept in touch with us. 答案 B

解析 细节理解题.由第二段最后两句可知,B项正确.其中A项错在in Harlem;C项错在in Los Angeles;D项错在In 2003.

B

A young couple decided to get married.As the big day drew nearer and nearer,they both grew nervous because each of them had a problem。The bridegroom decided to ask his father for advice.“Dad,\" he said,“I love Lily very much,but I have very smelly feet,so I'm afraid that she will not put up with them.” His father said,“All you have to do is wash your feet as often as possible,and you should always wear socks,even when you go to bed。” Well,it seemed a workable solution,the young man thought。

The young woman turned to her mother。“Mom,\" she said,“My morning breath is so bad that I’m afraid my new husband will not want to live in the same room with me。I love him.I can’t live without him。” Her mother said,“In the morning,get straight out of bed when you wake up,and head for the bathroom and brush your teeth.Don't say any word before you brush your teeth。\" The young woman followed her mother's advice。

They were finally married in a wonderful ceremony(仪式).Not forgetting the advice each had received,they carefully spent every day。The husband wore his socks every night and the wife kept her mornings silent;they did quite well until about a month later.Just before dawn(黎明),the husband woke only to find that one of his socks was gone!Thinking of the terrible result,he felt frightened at once。He jumped up and began to search the bed for his sock in a hurry.Of course,this made the wife woken.Without thinking,the wife asked,“What

B.Three. D.All。

C.Fiftyfive。

on earth are you doing?”The husband stopped in surprise,and then he cried,“Oh,no!You must have swallowed(吞) my sock!” 5.What troubled the young man before he got married? A.His feet had an unpleasant smell. B.He was unprepared for the big day。 C.He was too poor to marry the girl. D.His habit was too bad to be known. 答案 A

解析 细节理解题。根据第一段第三句中的“。。.I have very smelly feet,so I’m afraid that she will not put up with them.”可知答案为A项。

6.The underlined word “bridegroom\" in the first paragraph means “ ”. A.a man who has a few big troubles B.a man who hates to wash his feet C.a man who believes his families D.a man who will get married soon 答案 D

解析 词义猜测题。根据文章第一段内容可知,bridegroom一词指的是这对情侣中的男士,而他们马上就要结婚了,故文中bridegroom一词指的是“即将结婚的男子”. 7.Why did the husband feel frightened? A.Because he forgot to wear the socks. B.Because one of his socks was missing. C.Because his wife might find the truth。 D.Because it would disappoint his father. 答案 C

解析 细节理解题。根据第三段第五句“Thinking of the terrible result,he felt frightened at once。\"可知丈夫之所以害怕并不是因为袜子不见了,而是因为不穿袜子的后果将会很严重;如果不穿袜子,妻子就会知道他脚臭的实情。故答案为C项. 8.The husband said the last sentence of the passage because 。 A.his wife was very hungry in the morning B.his wife often dreamed of eating things C.he wanted to have his wife buy new socks D.he found his wife's breath very smelly 答案 D

解析 推理判断题。因为婚后妻子早上刷牙之前从不说话,所以丈夫只知道自己脚臭,并不知道妻子早上口气难闻,偏偏他袜子不见了,这天早上妻子开口说话了,于是他闻到了很难闻的气味,所以他才会认为妻子把他的袜子吃了,否则口气不会如此难闻。

Ⅱ。完形填空

A few weeks ago I was at the corner shop,and there stood an old lady in front of me in line。She seemed very 1 when the cashier asked her to pay38.She had about 5 in her wallet,and she began to 2 .The cashier became very 3 ,telling her that she couldn't buy these 4 because she didn’t have enough money.So I told the cashier not to 5 it,and that I would 6 the difference。The cashier gave me a funny look, 7 I really felt for this woman.

Anyway,I paid for my groceries and 8 the store。When I got outside,I saw the lady standing there。I 9 her what was wrong。She said that she couldn’t remember where she lived,and she began to cry again。I said some names of the 10 around the area but she had no clue(线索).Just then,a car 11 and a woman jumped out of the car。It was this lady’s daughter.I 12 that her mother couldn’t find her way home.The daughter told me that she had Alzheimer’s Disease(老年痴呆症)and that she had been 13 off a lot lately。Then the daughter 14 that her mother had three bags of groceries and 15 where she got the money to pay for them。I was not 16 if I should tell her that I paid for them,but I did。

The daughter wanted to pay me back,but I 17 .After thanking me 18 ,the daughter said “Goodbye。” to me.

I felt so 19 that day because making others feel good makes me feel good.I know that if this 20 happened again,I would do the same thing. 1.A。excited C.disappointed 答案 B

解析 由下文可知这位老人患有老年痴呆症,所以当收银员让她付款时她看上去很困惑。puzzled困惑的,符合语境. 2.A。cry C.argue 答案 A

解析 第二段第四句中的“and she began to cry again”是答案提示。cry哭泣;bargain讨价还价;argue争论;withdraw提取(存款),拿出。 3.A.excited C.impatient 答案 C

解析 面对这样一位老人,收银员变得非常不耐烦。impatient不耐烦的,符合语境。 4.A.diets

B.clothes

B.uncomfortable D.angry

B.bargain D.withdraw

B.puzzled D.convinced

C.details 答案 D

D.items

解析 收银员告诉老人说因为她的钱不够,因此她不能买这些物品。item一件商品(或物品),符合语境.

5.A.look for C.insist on 答案 B

解析 从下文可知,“我”帮老人付了剩余的钱,因此这里应为“我告诉收银员不要担心\".look for寻找;worry about担心;insist on坚持;argue about关于……争吵。由语境可知选B项。 6.A。make C.pay 答案 C

解析 “我\"告诉收银员不必担心,“我\"会支付差额的。pay the difference支付差额。 7.A.so C.therefore 答案 D

解析 收银员用奇怪的表情看着“我”,但是“我”真的很同情这位老人。feel for意为“同情(某人)”。上下文为转折关系,故选but。 8.A。entered C.left 答案 C

解析 从下文中的“When I got outside。。。”可知,“我”付了款就离开了商店,由语境可知选C项。 9.A。asked C.shouted 答案 A

解析 “我”在商店外看到这位老人站在那里,于是“我”问她怎么了.由语境可知选A项. 10.A。markets C.hospitals 答案 B

解析 这位老人想不起来自己住在哪儿了,于是“我\"说了几条附近的街道(street)的名字提醒她。

11.A。drove out C.drove off 答案 D

B.pulled down

D.pulled up

B.streets D.buildings

B.analyzed D.informed

B.searched

D.closed

B.and D.but

B.tell

D.take

B.worry about D.argue about

解析 由空后的“a woman jumped out of the car”可知,一辆小汽车停下了。pull up(使)车停下,符合语境。 12.A。responded C.described 答案 B

解析 看到老人的女儿来了,“我”解释说她妈妈找不到回家的路了。explain解释,说明,符合语境。

13.A.falling C.wandering 答案 C

解析 老人的女儿说老人有老年痴呆症,最近老是到处乱走。wander off(从应该逗留的地方)离开,符合语境。 14.A.watched C.collected 答案 B

解析 这时老人的女儿注意到了她妈妈的三袋食品杂货。notice注意到,符合语境。 15.A。confused C.ordered 答案 B

解析 (老人的女儿)想知道她是从哪里弄到钱买这些东西的。wonder想要知道,符合语境。 16.A.doubtful C.jealous 答案 D

解析 “我”不确定是否应该告诉她是“我”付的款。结合语境可知这里应用sure。 17.A.refused C.denied 答案 A

解析 由but可知,前后为转折关系,因此可推知老人的女儿想要还“我\"钱,但“我”拒绝了,故选A项。 18.A。naturally C.gratefully 答案 C

解析 naturally当然,自然;immediately立即;gratefully感激地;energetically积极地.结合语境可知选C项。 19.A.anxious C.interested

B.pleased D.relaxed

B.immediately

D.energetically

B.neglected D.ignored

B.urgent

D.sure

B.wondered

D.suggested

B.noticed D.realized

B.turning D.walking

B.explained D.recommended

答案 B

解析 那天“我”感觉很高兴,因为让别人高兴会让自己也高兴。结合语境可知选B项. 20.A.situation C.tradition 答案 A

解析 “我”知道如果这种情况再次出现的话,“我\"还会这样做的。situation情况,状况,符合语境。condition条件,状态;tradition传统;experience经验。 Ⅲ。微写作 写作素材

1.饥饿曾是个困扰人的问题。

2.在过去的十年里,农民们成功地抵制了土地的沙漠化。 3.有了新的农耕技术,谷物和其他粮食的产量都增加了. 提示:黑体部分用本单元词汇表达。

连句成篇(将以上句子连成一篇50词左右的英语短文)

Hunger used to be disturbing in this area.In the past decade, farmers succeeded in the struggle against the expanding desert。Equipped with new farming methods, their output of grain and other crops has increased.

B.condition D.experience

尊敬的读者:

本文由我和我的同事在百忙中收集整编出来,本文稿在发布之前我们对内容进行仔细校对,但是难免会有不尽如人意之处,如有疏漏之处请指正,希望本文能为您解开疑惑,引发思考。文中部分文字受到网友的关怀和支持,在此表示感谢!在往后的日子希望与大家共同进步,成长。

This article is collected and compiled by my colleagues and I in our busy schedule. We proofread the content carefully before the release of this article, but it is inevitable that there will be some

unsatisfactory points. If there are omissions, please correct them. I hope this article can solve your doubts and arouse your thinking. Part

of the text by the user's care and support, thank you here! I hope to make progress and grow with you in the future.

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容