I think the Grand Canyon is ____ unusual natural wonder of the world. A、a B、an C、the D、/
【 题 2 】
—I want to win the first prize in the coming school English competition. —____ .
A、I bet you do B、What’s it about C、Nice work D、I’ll see to that
【 题 3 】
—Have you read ____ in today’s newspaper? —Yes, it’s about H1N1. A、anything important B、important something C、important anything D、some important
【 题 4 】
— Liu Xiang won the 110-meter hurdling gold ____ at the 11th National Games again. — He is always a super star in my heart. Congratulations to him. A、prize B、race
C、competition D、medal
【 题 5 】
The global financial crisis(金融危机) has made many people ____ their money. A、set up
B、throw away
C、be careful about D、take part in
【 题 6 】
— Did you see the film “ The Founding of A Republic”?
— Yes, I think it is the best film ____ has been shown this year. A、that B、what C、who D、when
【 题 7 】
The little boy ate a big meal ____ he said he wasn't hungry. A、if
B、though C、because D、as
【 题 8 】
Don’t put off today’s work for tomorrow. I mean, today’s work ____ today. A、may do B、must do C、can do
D、must be done
【 题 9 】
It is said that the Jin Mao Building in Shanghai is 420.5 meters ____ . A、deep B、long C、high D、wide
【 题 10 】
—Shh! ____ ! The film has begun. —Oh, I’m sorry. A、No smoking B、No photography C、No shouting D、No entry
【 题 11 】 书面表达
学校最近就“一个朋友的标准”做了一次问卷调查,在学生们心目中,调查情况大致如下。
请你以“A ______ friend”为题,用英语为你们学校的校报写一篇短文,描述一下调查情况并谈谈你对朋友的理解。
注意:1. 词数:80(开头已给出的内容不计入总词数); 2. 内容必须包括上图中的要点,可适当发挥; 3. 文章条理清楚、意思连贯、语句通顺; 4. 文中不得出现真实的地名、校名和人名。 A ____ friend
Recently, we have made a survey in our school on what a friend should be like.
【 题 12 】
用所给的单词的适当形式填空。
south allow hand harm sheep
1.I like these things made by 1 , but they are usually more expensive. 2.Look! There are lots of 2 eating the grass on the hills. 3.No student in this school is from the 3 party of Taiwan. 4.You are not 4 to smoke here.
5.Polluted water does 5 to our health.
(1)__________ (2)__________ (3)__________ (4)__________ (5)__________
【 题 13 】
Paper is 1 (到处). We use it for homework, money, books, letters and cards. We have paper 2 (杯子), paper bags, paper plates and so on. It was first made in China. The Chinese made the first 3 (真正的) paper in the year AD 105. And the Chinese kept it as a secret for hundreds of years. By the end of the 4 (十二)century, paper-making reached Europe. The first paper made in Europe was in Spain in 1151. Later people improved the way of producing paper again and again.
Because paper is made from wood, many people are 5 (担心)that more and more trees are cut down to produce paper. Trees are an important part of the environment. 6 (因此)many paper factories are using old paper instead of 7 (新的) wood to make paper. The way of using old products again is called recycling. Recycling paper helps 8 (节省) a lot of trees every year. Many people also try to use 9 (更少) paper in their lives. For example, they use both sides of every piece of paper instead of just one. They also use
computers to store information. Perhaps one day in the 10 (将来)people will not use paper to write at all.
(1)__________ (2)__________ (3)__________ (4)__________ (5)__________ (6)__________ (7)__________ (8)__________ (9)__________ (10)__________
【 题 14 】
阅读下面的短文,根据短文内容,完成表格。(每空填1至3个词)
China has decided to stop the use of free plastic bags. Supermarkets, shops and outlets(经销店) in China can’t offer plastic bags any more.
Every year, people use too many plastic bags. They throw them here and there after they have used them. The government has done its best to deal with them but failed. While we offer quick service(服务)to customers, the plastic bags pollute water, earth and air, and they waste the oil. The government asks people to go back to carry cloth bags and use baskets when they go to buy something. The cloth bags and the baskets can be used again and again. Many months have passed. The environment has been improved a lot.
(1)__________ (2)__________ (3)__________ (4)__________ (5)__________
【 题 15 】
Having Fun “Growing” and “Stealing(偷)”?
Recently, an Internet game has become a new fashion among young office workers and students. People can “farm” on a piece of “land” and “grow”, “sell” or even “steal”
“vegetables”,“flowers” and “fruits” on the Net. They can earn(攒) some e-money and buy more“seeds”.“pets”and even “houses\".
Joyce interviewed some young people. Here are their opinions.
Harold:I don't quite understand why they are so mad about the childish game, maybe they are just not confident enough to face the real world.
Allan:I enjoy putting some “bugs(小虫子)” in my friends’ gardens and we’ve become closer because of the game. Having fun together is the most exciting thing about it. Laura: You know, people in the city are longing for(渴望) the life in the countryside. It reduces my work pressure(压力);besides, it gives me the exciting experience of being a “thief”.
Ivy: Well. It’s just a waste of time. Teenagers playing the game spend so many hours on it that they can not focus on (专注于)their study.
(1)According to the passage, people can’t ____ things in this game. A、grow B、sell C、steal D、borrow
(2)Among the people Joyce interviewed,____ likes the game while ____ dislikes the game. A、Laura, Allan B、Allan,Harold C、Harold, Ivy D、Ivy, Allan
(3)From Laura’s words.We can guess that she’s most probably ____ . A、a student
B、an office worker C、a farmer D、a thief
(4)____Where can you find this passage? A、In a science magazine. B、In an advertisement. C、In a storybook. D、In a car magazine.
【 题 16 】
A jobless man wanted very much to have the position of “office boy” at Microsoft. The HR manager interviewed(面试) him and then watched him cleaning the floor as a test. “You have passed the test,” he said. “Give me your e-mail address and I’ll send you the form(表格) to fill in and the date when you may start.” The man replied, “But I don’t have a computer, neither an e-mail.” “I’m sorry,” said the HR manager. “If you don’t have an e-mail, that means you are not living. And anyone who isn’t living cannot have the job.”
The man left with no hope at all. He didn’t know what to do with only $10 in his pocket. He
thought and thought. Then he went to the supermarket and bought 10 kilos of tomatoes. He sold the tomatoes from door to door. In less than two hours, he had 20 dollars. He did that three
times, and started to go early every day, and returned home late. Shortly, he bought a cart , then a truck, then he had his own fleet of delivery vehicles(运货车队). Five years later, the man was one of the biggest food retailers (零售商) in the US.
One day, one of his friends asked him for his e-mail. He said, “I haven’t got one.” His friend couldn’t believe his ears. “Can you imagine what you could have been if you had an e-mail?” The man thought for a while and replied, “Yes, I’d be an office boy at Microsoft!”
(1)____What did the man do for the test? A、He sent e-mails. B、He did the cleaning. C、He sold computers. D、He filled in forms.
(2)The man didn’t get the job because he ____ . A、disliked such a job B、didn’t pass the test C、didn’t have an e-mail
D、knew nothing about computers
(3)The man ____ after he left Microsoft. A、went to look for another job
B、asked for food from door to door C、thought of an idea to make monkey D、bought a computer and got an e-mail
(4)____What does the story want to tell us? A、Computers are very important in our daily life. B、Everyone can make a lot of money with only$10. C、The HR manager didn’t find the ability of the man. D、Nothing in the world is impossible if we work hard.
【 题 17 】
When I was about 12, I had an enemy(敌人), a girl who liked to point out my shortcomings(缺点). Sometimes she said I was thin. Sometimes she said I was lazy. Sometimes she said I wasn’t a good student. Sometimes she said I talked too much, and so on. I tried to put up with(忍受) her as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly, and then he asked, “Are the things she said true or not? Mary, didn’t you ever wonder what you’re really like? Go and write a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said.”
I did as he told me and to my surprise, I discovered that about half the things were true.
I brought the list back to my dad. He refused to take it. “That’s just for you,” he said. “You know better than anyone else the truth about yourself. When something said about you is true, you’ll find it will be helpful to you. Don’t close your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you think is right.”
Many years have passed. The situation often appears in my mind. In our life we often meet with some trouble and we often go to someone and ask for advice. For some advice you will treasure(珍惜) all your life!
(1)____What did the writer’s father do after he heard her complaints(抱怨)? A、He agreed with her “enemy”.
B、he let her continue to put up with her “enemy”.
C、He told her to write down all her “enemy” had said about her. D、He told her not to pay attention to what her “enemy” had said.
(2)The writer felt ____ when she did the things as her father had told her. A、surprised B、angry
C、disappointed D、sad
(3)____Which of the following can we know from the passage? A、The “enemy” thought the writer was pretty. B、The “enemy” thought the writer studied hard.
C、The writer and her “enemy” became best friends at last. D、The writer is grateful(感激的) to her father.
(4)____Which of the following can be the best title of the passage? A、My Parents
B、A Serious Criticism(批评)
C、What People Say about You Is Always Right D、The Best Advice I Ever Had
【 题 18 】
With a floor area(占地面积)larger than Beijing’ Tian’anmen Square, the Guangdong Science Centre is known as the world’s largest science and technology museum. The centre is located
on Xiaoguwei(小谷围岛)Island and seen from a distance, it looks like a kapok flower(木棉花)of Guangzhou. It is one of the most famous “landmarks of Guangzhou”.
It cost the government about 1.9 billion yuan to build the centre over five years. On September 27, 2008, it was opened to the public. The centre shows China’s newest fruits of science and technology. It is full of exciting small machines and amazing small invention, waiting to help you understand interesting aspects(方面)of the world of science.
The centre offers eight exhibition areas, four science cinemas, two open labs and a digital
“family experience” hall. Outside the main building, there is an 80,000-square-metre man-made lake for water-theme exhibitions and outdoor science square.
Exhibition: Children’s World, Experience and Discovery, Transportation World, Digital World, Green Home, Flight Dream, The Human Body and health, Perception and Thinking Opening hours: 9:30 am to 4:30 pm from Tuesday to Sunday; Closed on Monday (except public holidays and Golden Weeks)
Ordinary ticket: 60 yuan/person
(1)____When did the government begin to build the Guangdong Science Centre? A、In 2001. B、In 2003. C、In 2005. D、In 2006.
(2)____What time can you go to visit the Guangdong Science Centre? A、At 10:30 am on Wednesday. B、At 8:30 am on Friday. C、At 3:30 pm on Monday. D、At 5:30 pm on Sunday.
(3)____Which of the following statements is NOT true?
A、The Guangdong Science Museum Centre has a larger floor area than Tian’anmen Square. B、Three are four exhibition areas and eight science cinemas in the Guangdong Science Centre.
C、The Science Centre is one of the most famous “new landmarks of Guangdong”. D、Visitors have to pay 60 yuan for the ticket to the Guangdong Science Centre.
【 题 19 】
Do you often communicate with your parents?
Some parents are always comparing their 1 with themselves when they were young, or with other people when they were children.
“When I was your age,” a father said to 2 sixteen-year-old son one day, “I was at the top of my class every year. And I 3 what I wanted to do when I left school. I had goals. You have no goals, 4 your are always at the bottom of your class .”
The man’s son said nothing. He had already heard this from his father 5 times.
“And when your mother was your age,” the young man’s father, 6 , “She had a good job and she was earning money. You don’t even have a part-time job. You earn nothing.” The man’s son still said 7 . He had heard this before, 8 .
“And 9 your elder brother was your age,” the young man’s father went on, “he studied hard. But your just 10 your time.” And the man’s son still said nothing.
Finally, the young man’s 11 said, “And when Abraham Lincoln was your age, he worked all day and studied at night.”
This time the son 12 stay silent(沉默).
“And when Abraham Lincoln was your age, father,” he said, “He was the president of 13 United States. 14 are you?” His father had no answer to this.
Are your parents always comparing you 15 others? And what’s your reply? Do you have a better way to communicate with each other?
(1)____ A、children B、students C、teachers D、friends (2)____ A、my B、his C、her D、your (3)____ A、know B、knew C、will know D、have known (4)____ A、although B、or C、and D、so
(5)____ A、many B、few C、any D、much (6)____ A、went away
B、went over C、went up D、went on (7)____ A、something B、anything C、nothing D、everything (8)____ A、also B、too C、either D、yet (9)____ A、after B、before
C、as soon as D、when (10)____ A、save B、take C、waste D、keep (11)____ A、brother B、sister C、mother D、father (12)____ A、can B、can’t C、could D、couldn’t (13)____ A、a B、an C、the D、/
(14)____ A、What B、How C、Where D、Who (15)____ A、to B、with C、about D、for
【 题 1 】 【答案】B
【解析】考查冠词。句意:我认为大峡谷是世界罕见的自然奇观。此题考查冠词,因为unusual是以元音音素开头的,故用an。根据句意,应选B。
【 题 2 】 【答案】A
【解析】考查情景交际。句意:---我想要在即将到来的学校英语竞赛中赢得一等奖。---我相信你能行。此题考查情景交际,A我相信你能行;B有关什么的;C干得好;D我会看到的。根据句意,应选A。
【 题 3 】 【答案】A
【解析】考查形容词和不定代词。句意:---在今天的报纸上你读到了一些重要的事情吗?---是的,有关H1N1的情况。此题考查形容词修饰不定代词,放不定代词之后,又因为是一般疑问句,所以用anything。根据句意,应选A。
【 题 4 】 【答案】D
【解析】考查名词词语释义。句意:---刘翔在第十一届全国运动会上再次赢得了110米跨栏的金牌。---他是我心目中的超级明星。祝贺他。此题考查名词,A骄傲,自豪;B比赛;C比赛;D奖牌。根据句意,应选D。
【 题 5 】 【答案】C
【解析】考查动词短语。句意:全球金融危机叫许多人关注自己的钱。此题考查动词短语,A建立,成立;B扔掉;C小心,留神;D参加。根据句意,应选C。
【 题 6 】 【答案】A
【解析】考查定语从句。句意:---你看过电影《建国大业》吗?---是的,我认为这部电影是今年上映的最好的一部电影。此题考查定语从句,因为先行词是film,且前面有最高级修饰,故用that。根据句意,应选A。
【 题 7 】 【答案】B
【解析】考查连词。句意:尽管小男孩说他不饿,他还吃了一顿丰盛的晚餐。此题考查连词,A如果;B尽管;C因为;D因为,当……时候。根据句意,应选B。
【 题 8 】 【答案】D
【解析】考查被动语态。句意:不要把今天的事情推迟到明天再做。我的意思是说,今天的事情必须今天做完。此题考查含有情态动词的被动语态。根据句意,应选D。
【 题 9 】 【答案】C
【解析】考查形容词。句意:据说,上海的金茂大厦高420.5米。此题考查形容词,A深;B长;C高;D宽。根据句意,应选C。
【 题 10 】 【答案】C
【解析】考查情景交际。句意:---嘘!不要大声喊!电影已经开始了。---对不起。此题考查情景交际,A不要吸烟;B不要拍照;C不要喧哗;D禁止进入。根据句意,应选C。
【 题 11 】
【答案】Recently, we have made a survey in our school on what a friend should be like. About seven percent/ only a few/ Less than ten percent of the students prefer their friends should be beautiful or handsome. About forty-eight percent/ Less than half/ Nearly half of the students think that their friends should be hardworking and good at their lessons. Sixty-seven percent of the students hope their friends should be fond of singing and dancing, and also they should be good at sports. Ninety-five percent/ Almost all of the students agree that their friends should be not only lively, kind and helpful but also honest. Good friends should trust each other and share joys. I think to be honest is the most important for us all.
【解析】试题分析:本篇作文叫小作者介绍真正的朋友,小作者首先要认真阅读前面的提示认真审题,确定文章的中心。注意文章文体、人称和时态。要求介绍。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。小作者还必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。
写作亮点:这篇短文不仅使用了大量的短语,可见该生英语功底扎实。如Sixty-seven percent of the students hope their friends should be fond of singing and dancing, and also they should be good at sports.等,使文章的表达更丰富,更有逻辑性,更富有条理。
【 题 12 】 【答案】hand 【答案】sheep 【答案】southern 【答案】allowed 【答案】harm
【解析】句意:我喜欢这些手工品,但是它们通常更贵重。此题考查名词,根据句意,故填hand。 【解析】句意:看,这有很多羊在山上吃草。此题考查名词复数,根据句意,故填sheep。 【解析】句意:在这个学校的学生们没有来自南部地区的。此题考查形容词修饰名词,根据句意,故填southern。
【解析】句意:禁止你在这吸烟。此题考查被动语态,根据句意,故填allowed。
【解析】句意:被污染了的水对于我们的健康有害。此题考查do harm to对什么有害。根据句意,故填harm。
【 题 13 】
【答案】everywhere 【答案】cups 【答案】real 【答案】twelfth 【答案】worried 【答案】so 【答案】new
【答案】save/to save 【答案】less 【答案】future
【解析】句意:纸到处都是。此题考查不定副词,根据句意,故填everywhere。
【解析】句意:我们用纸杯,纸袋,纸盘子等等。此题考查名词,根据句意,故填cups。
【解析】句意:中国人首次发明真正的纸是在公元后105年。此题考查形容词修饰名词,根据句意,故填real。
【解析】句意:直到十二世纪,纸deep应用传播到了欧洲。此题考查序数词,根据句意,故填twelfth。
【解析】句意:因为纸是由木头制作的,所以人们担心会砍掉越来越多的树来生产纸。此题考查固定短语be worried about担心。根据句意,故填worried。
【解析】句意:因此许多纸加工厂正在用旧纸代替新的木头来生产纸。此题考查连词,根据句意,故填So。
【解析】句意:因此许多纸加工厂正在用旧纸代替新的木头来生产纸。此题考查形容词,根据句意,故填new。
【解析】句意循环使用纸每年能帮着节省很多树。此题考查不定式,根据句意,故填to save。 【解析】句意:很多人也尽力在他们的生活中用更少的纸。此题考查比较级,因为paper是不可数名词,用Little修饰,根据句意,故填less。
【解析】句意:可能在将来的一天根本就不用纸来写字了。此题考查固定短语in the future在将来。根据句意,故填future。
【 题 14 】
【答案】free plastic bags 【答案】shops 【答案】quick 【答案】oil
【答案】the baskets
【解析】根据China has decided to stop the use of free plastic bags.可知中国人已经决定停止使用免费的塑料袋。根据句意,故填free plastic bags。
【解析】根据Supermarkets, shops and outlets(经销店) in China can’t offer plastic bags any more.可知在中国的超市,商场和经销商不再为顾客提供塑料袋了。根据句意,故填shops。 【解析】根据While we offer quick service(服务)to customers, the plastic bags pollute water, earth and air, and they waste the oil.可知使用塑料袋的优点是提供快速的服务给顾客。根据句意,故填quick。
【解析】根据While we offer quick service(服务)to customers, the plastic bags pollute water, earth and air, and they waste the oil.可知使用塑料袋的缺点是污染水,地球和空气,并且它们还浪费油。根据句意,故填oil。
【解析】根据The government asks people to go back to carry cloth bags and use baskets when they go to buy something.可知叫人们拿布袋代替塑料袋,当人们去买东西的时候,用篮子。根据句意,故填the baskets。
【 题 15 】 【答案】D 【答案】B 【答案】B 【答案】A
【解析】细节理解题。根据People can “farm” on a piece of “land” and “grow”, “sell” or even “steal” “vegetables”.“flowers”.描述可知人们可以在游戏中种植,卖,偷,就是不能借。故选D。 【解析】细节理解题。根据Allan:I enjoy putting some “bugs(小虫子)” in my friends’ gardens and we’ve become closer because of the game. Having fun together is the most exciting thing about it.描述可知Allan喜欢游戏,Harold:I don't quite understand why they are so mad about the childish game, Maybe they are just not confident enough to face the real world.可知Harold不喜欢游戏。故选B。
【解析】推理判断题。根据Laura: You know, people in the city are longing for(渴望) the life in the countryside. It reduces my work pressure(压力);besides, it gives me the exciting experience of being a “thief”.描述可知Laura是个办公室职员,故选B。
【解析】综合理解题。本文介绍的是网络游戏非常受年轻白领和学生的欢迎。人们可以在农场里种菜,卖菜,偷菜。人们还发表了各自对网络游戏的看法。可以猜测出来自科学杂志。根据全文可知,故选A。
【 题 16 】 【答案】B
【答案】C 【答案】C 【答案】D
【解析】细节理解题。根据The HR manager interviewed him and then watched him cleaning the floor as a test. 描述可知人事经理面试他,然后看着他打扫地板,作为测试。选B。
【解析】细节理解题。根据 根据第一段“If you don’t have an e-mail, that means you are not living. And anyone who isn’t living cannot have the job.”描述可知那位男士没有得到那份工作,因为他没有邮箱,所以选C。
【解析】推理判断题。根据短文描述,可知这个人在离开微软公司后想到了一个挣钱的注意,故选C。
【解析】综合理解题。这篇短文中的主人公,因为没有电子邮箱,从而没能进入微软公司。但是他凭着自己的精明和努力,在五年后成为了美国最大的零售商。故选D。
【 题 17 】 【答案】C 【答案】A 【答案】D 【答案】D
【解析】细节理解题。根据He listened to me quietly, and then he asked, “Are the things she said true or not? Mary, didn’t you ever wonder what you’re really like? Go and write a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said.”可知作者的爸爸叫作者写下作者的敌人所说的话。故选C。
【解析】细节理解题。根据 I did as he told me and to my surprise, I discovered that about half the things were true.可知当作者按照她的爸爸说的做了,她感到很惊讶,所以选A。
【解析】推理判断题。根据In our life we often meet with some trouble and we often go to
someone and ask for advice. For some advice you will treasure(珍惜) all your life!可知在我们的生活中,我们经常遇到一些麻烦,我们经常去找别人,并征求别人的意见。建议你将珍惜你所有的生活!说明作者非常感激他的父亲,所以选D。
【解析】综合理解题。通过阅读短文可知,面对自己的抱怨,这个父亲面只是要求孩子检讨自己,从而让孩子认识到自己的不足,学会倾听别人的意见。故选D。
【 题 18 】 【答案】B 【答案】A 【答案】B
【解析】细节理解题。根据It cost the government about 1.9 billion yuan to build the centre over five years. On September 27, 2008, it was opened to the public.可知广东科学中心花费了五年的时间,它是2008年对外开放的,故2008-5=2003年。故选B。
【解析】细节理解题。根据Opening hours: 9:30 am to 4:30 pm from Tuesday to Sunday; Closed on Monday(except public holidays and Golden Weeks)可知,所以选A。
【解析】细节理解题。根据The centre offers eight exhibition areas, four science cinemas, two open labs and a digital “family experience” hall.可知广东科学中心有八个展览区和四个科学电影院,所以选B。
【 题 19 】 【答案】A 【答案】B 【答案】B 【答案】C 【答案】A 【答案】D 【答案】C
【答案】B 【答案】D 【答案】C 【答案】D 【答案】D 【答案】C 【答案】A 【答案】B
【解析】考查名词及语境的理解。句意:一些父母经常把他们的孩子和年轻时候的自己相比较,或者和孩童时期的他人做对比。A. children小孩;B. students学生;C. teachers老师;D. friends 朋友。根据第二段中:“a father said to his sixteen-year-old son one day”一天一位父亲对他十六岁的儿子说,可推知是家长拿孩子做对比,故选A。compare sth with sth 两者相比较。故选A。 【解析】考查形容词性物主代词及语境的理解。句意:一天,一位父亲对他十六岁的儿子说。因为father是男士,故用his,故选B。
【解析】考查动词及语境的理解。句意:当我离开学校的时候,我知道我想要做什么。根据文中的wanted,left都为动词过去式,可知时态用一般过去时,故用knew,选B。
【解析】考查连词及语境的理解。句意:你总是处在班里的末尾,而且你没有目标。此题考查连词,A. although尽管,即使;B. or 或者,否则;C. and并且;D. so因此。这两句话是并列关系,故选C。
【解析】考查副词及语境的理解。句意:他已经听他爸爸说过很多次了。因为time当系数讲时,是可数名词,故用many 修饰。故选A。
【解析】考查动词短语及语境的理解。句意:这个年轻人的父亲继续说。A. went away走开,离开; B. went over检查,复习;C. went up升起,提高; D. went on继续。根据第二段可知父亲谈到了自己,那么接下来还在说,故选D。
【解析】考查不定代词及语境的理解。句意:这个男人的儿子仍然什么都没有说。根据句意和The man’s son said nothing.故选C。
【解析】考查副词及语境的理解。句意:他以前也听说过。此题考查副词,因为是肯定句,故用too,故选B。
【解析】考查连词及语境的理解。句意:当你哥哥是你这个年龄的时候。此题考查连词,A. after在……之后;B. before在……之前;C. as soon as一……就;D. when当……时候。根据句意和“And when your mother was your age,” 可知,故选D。
【解析】考查动词辨析及语境的理解。句意:你的哥哥在努力学习,而你只是在浪费你的时间。此题考查动词,A. save节约,拯救;B. take带走,花费;C. waste浪费;D. keep保持,保存。根据句意故选C。
【解析】考查名词辨析及语境的理解。句意:最后这位年轻人的爸爸说。此题考查名词,A. brother兄弟;B. sister姐妹;C. mother 妈妈;D. father爸爸。根据句意,故选D。
【解析】考查情态动词辨析及语境的理解。句意:这一次儿子无法保持沉默。根据\"And when Abraham Lincoln was your age, father,\" he said,他说“父亲,当林肯像您这么大的时候。”可知这次儿子没有沉默。而根据文章的可知,如said,时态为一般过去时,故选D。
【解析】考查冠词辨析及语境的理解。句意:他是美国的总统。在国家里面由复合词组成的国家名要加定冠词the,A. a一个,泛指; B. an一个,泛指;C. the特指;D./ 故选C。
【解析】考查特殊疑问词辨析及语境的理解。句意;你的职业是什么呢?根据上文中可知父亲教训儿子when Abraham Lincoln was your age, he worked all day and studied at night.\" 林肯像你这么大时,白天工作夜晚学习。儿子反驳父亲He was the President of ____ United States.____ are you?\"林肯像你这么大的时候已经是美国总统了,而你呢?你是做什么的呢?A. What什么;B. How怎样;C. Where在哪;D. Who 谁。What be sb?询问某人的职业,故选A。
【解析】考查介词及语境的理解。句意:你父母总是拿你们和他们做比较吗?此题考查固定短语compare with sb和某人做比较。根据句意,故选B。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容