99网
您的当前位置:首页八年级英语上册阅读理解练习题

八年级英语上册阅读理解练习题

来源:99网
八年级英语上册阅读理解练习题

一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析) 1.阅读理解

All over the world the need for laptops and smartphones increases each year. Networks have been part of our life. Probably everyone with a portable device(移动设备) has once logged on to a public Wi-Fi network without paying for it, while they are having a coffee, on a train, in a shopping mall or at a hotel. However, is this kind of public Wi-Fi network safe?

Some networks are better protected than others because encryption (加密) methods are used. Therefore, they are safer than others. But a survey in 2015 showed that more than 950 million records were not protected, including addresses, emails, birth dates, phone numbers, passwords and so on. These open Wi-Fi networks are really not safe, because it is very easy for hackers (黑客) to break into the operating system and get people's private information. Most smartphones and laptops, by themselves, search and connect to Wi-Fi networks. They usually prefer a network with a connection that has been used before. Hackers' devices are able to record these searches and look like the trusted Wi-Fi networks. When these smartphones and laptops log on to the networks which are not real, hackers can easily steal their private information.

So next time, when we want to use our laptops or our smartphones in public places which offer free Wi-Fi networks, please think it twice on take safe measures before using them. (1)Why do people like to log on to a public Wi-Fi network? A. It can provide useful information. B. The owner of the network is polite. C. It is free. D. It is safe.

(2)We can learn from the passage that __________. A. not all the public Wi-Fi networks are safe B. none of the public Wi-Fi networks is safe

C. in 2015 more than 950 million records were protected D. there is no way to protect our private

(3)Hackers would probably get the following EXCEPT __________ when we connect our laptops or smartphones to a public Wi-Fi network.

A. our birth dates B. our passwords C. our phone numbers D. our smartphones (4)Which of the following can be the best title for this passage? A. Don't use public Wi-Fi networks

B. Why are the public Wi-Fi networks a possible danger? C. We needn't protect our private information D. Why do hackers break into the operating system? 【答案】 (1)C (2)A (3)D

(4)B

【解析】【分析】文章大意:网络是我们生活的一部分。人们会登录公共Wi-Fi网络,但是,这种公共Wi-Fi网络安全吗?有些公共网络是安全的,有些是不安全的,所以下次,当我们想在提供免费Wi-Fi网络的公共场所使用我们的笔记本电脑或智能手机时,请仔细考虑在使用之前采取安全措施。

(1)细节理解题,根据 Probably everyone with a portable device(移动设备) has once logged on to a public Wi-Fi network without paying for it, 可知,人们之所以选择公共wifi是因为公共wifi是免费的的,故答案是C。

(2)细节理解题,根据第二段的叙述可知,有些公共wifi是安全的的,有些是不安全的,所以并不都是安全的,故答案是A。

(3)细节理解题,根据 because it is very easy for hackers (黑客) to break into the operating system and get people's private information. 可知黑客获取的是私人信息,而不是物品,所以不包括我们的手机,故答案是D。

(4)标题判断题题,文章主要讲述了公用wifi的安全性,故答案是B。

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题。细节理解题要可以直接从文中寻找答案。

2.阅读理解

Books come to life in Australia once a year, when students dress up as their favorite characters and come to school. They are taking part in Book Week. Each year in August, schools and public libraries across Australia spend a week celebrating(庆祝)this big activity. Book Week is run by the Children's Book Council of Australia.

And the best part? Everyone dresses up in costumes(服装), even the teachers. Many dress as characters from books or films, like Willie Wonka, Snow White, Robin Hood, Peter Pan and even C-3P0 from Star Wars. \"He wanted to go as something from Star Wars,\" Veronica Sagredo said of her son Marlon. \"Last year he went as a gladiato(r 角斗士), because he likes history books.\" Others dress up as famous Australian heroes(英雄)to celebrate the country's history. \"It is a fun way to focus on reading and the children really enjoy it, whether they like reading or not,\" an Australian junior school teacher Nicole Grima said.

Some students do a lot to have the best costume. And teachers plan activities or make competitions to show how important it is to read. Children's Book Council chairperson, professor Margot Hillel, said books would always be loved. \"Hugging(拥抱)it, smelling it, turning the pages and sharing it with an adult(成人),\" she told the Daily Telegraph.

Each year, there are awards for the best Australian children's book. This year was the 70th year of the awards.

(1)How do the kids in Australia dress up in August to celebrate Book Week? A. As Halloween characters. B. As their favorite book characters.

C. As characters in Shakespeare plays. D. As people from their families, like their parents. (2)What does the school teacher Nicole Grima think of the activity? A. Students actually don't like this activity.

B. It is interesting for students to improve their reading.

C. It makes students focus on the costumes rather than reading. D. It is neither important nor meaningful for students' studies.

(3)Why did the teachers develop so many activities on Book Week? A. To keep the kids busy.

B. To help the kids learn the importance of reading. C. To turn Book Week into Drama Week. D. To make full use of their costumes.

(4)What does the underlined word \"award\" mean in Chinese?

A. 赠品 B. 庆典 C. 奖励 D. 书市 【答案】(1)B (2)B (3)B (4)C

【解析】【分析】文章大意:本文介绍了澳大利亚图书周,图书周是由澳大利亚书籍委员会举办,图书周中最精彩的部分是学生们扮演成他们最喜欢的书里的人物。图书周里还评出澳大利亚最佳儿童图书奖。目的是调动孩子们读书的积极性。

(1)细节题。根据 students dress up as their favorite characters and come to school. They are taking part in Book Week. Each year in August,可知在图书周里孩子们装扮成他们最喜欢的人物。故选B。

(2)细节题。根据 \"It is a fun way to focus on reading and the children really enjoy it, whether they like reading or not,\" an Australian junior school teacher Nicole Grima said.可知图书周活动使孩子们对阅读感兴趣是有趣的。故选B。

(3)细节题。根据 And teachers plan activities or make competitions to show how important it is to read.可知老师计划活动或者开展比赛是为了展示给孩子们阅读重要。故选 B。 (4)词义猜测。根据 there are awards for the best Australian children's book.可知澳大利亚最好的儿童图书,应该是奖励。故选C。

【点评】考查阅读理解,本文涉及细节题和词义猜测两种题型,细节题要注意从文章寻找答案,词义猜测要根据上文推测词义 。

3.阅读理解

No.5 Middle School asked the students to take a survey. The question they asked was \"What is your dream job?\". There were 500 students taking part in the survey. Here are the results. Percentage Dream job 11% 18% 5% 14% 4% Basketball players Movie stars Teachers Doctors Computer programmers 13% 35% Traders Other jobs The teachers may feel bad to know that only 5% of the students hope to teach in the future. But they will still try their best to help the students make their dreams come true. And here is the teachers' advice.

First, you should understand yourself. What do you like to do?

Then, think about what is more important to you, Money or joy(快乐)? There's no right or wrong answer, so be honest with yourself.

Next, what about your skills? What are you really good at?

Finally, before you try to get your dream job, you should study hard and improve yourself. (1)How many students hope to be doctors according to the survey?

A. 14. B. 70. C. 140. D. 40. (2)Which job is the most popular in the survey?

A. Basketball players. B. Movie stars. C. Doctors. D. Traders. (3)Which answer may make the teachers feel bad? A. Many students want to be basketball players. B. Few students want to be computer programmers. C. 18% of the students want to be movie stars. D. Only 5% of the students hope to teach in the future.

(4)Which of the following is NOT true according to the teachers' advice? A. Students should know what they like to do.

B. Students should know money is less important than joy. C. Students should know what skills they have. D. Students should study hard for their dreams. (5)Where can you probably read the passage? A. In the school newspaper. B. In a storybook. C. In a travel magazine. D. In a science book. 【答案】 (1)B (2)B (3)D (4)B (5)A

【解析】【分析】文章大意:第五中学对500名学生梦想工作的进行了调查,每份工作所占的比例以及给出的建议。

(1)细节理解题。根据表格第五行14%和doctor可知500人参加调査,14%想当医生,可知想当医生的有70名学生。故选B。

(2)细节理解题。根据表格第二行11%和Basketball players;第三行18%人和Movie stars; 第五行14%和doctors。;第七行13%和Traders。可知最受欢迎的职业应该是电影明星。故选B。

(3)细节理解题。根据第二段第一句The teacher may feel bad to know that only 5% of the

students hope to teach in the future.可知仅有5%的学生将来希望教学会使老师感觉很糟糕。故选D。

(4)判断正误题。根据Then, think about what's more important to you, money or joy(快乐)? There's no right or wrong answer, so be honest(诚实的) with your yourself.可知金钱和快乐哪个更重要没有正确的答案。选项B的描述是错误的,故选B。

(5)推理判断题。通读整篇文章可知介绍了第五中学学生的梦想,可知应该在学校报纸上能阅读到。故选A。

【点评】考查阅读理解。本文考查细节题,词义推断题,推理判断题和主旨题等常考题型,细节题要注意从文中抓住关键词寻找答案;主旨题,词义推断题以及判断题都需要通读全文,了解大意之后找出正确选项。

4.阅读理解

In fact, all decisions come down to choosing whether to open a door or to close it I have learned that opening a door always makes life more interesting.

A few years ago, I was living in a small world. I worked as a teacher in a very small high school. My life was quite simple. Then one day I had an opportunity to teach in a large school. The students there came from different countries. But the school was far away from my village. So I asked myself, \"Should I go to that strange place to teach? Or should I stay at home?\" In my hometown I was safe and comfortable.

Finally, I decided to go. I thought this was the best decision in my life. In that large school, I learned a lot about different cultures. I also found that just a smile or a hug could make people understand each other. My new students made me feel welcome. We had a lot of fun. It was wonderful to live in a very different area of the country. So I was lucky that I didn't close the door to the chance, or I would miss all of those wonderful experiences. (1)The writer may come from .

A. a big city B. a big country C. the countryside D. a big town (2)The underlined word \"opportunity\" means\" \"in Chinese.

A. 机会 B. 能力 C. 时间 D. 经历 (3)In this passage, which of these events happened first? A. The writer decided to teach in a large school. B. The writer was a teacher in a small high school. C. The writer got a chance to teach in a large school. D. The writer taught in a large school.

(4)After the writer got the chance to teach in another school, what did she do first? A. She went to the big school at once. B. She decided not to go to the large school. C. She had to decide whether to go or not. D. She did nothing but stayed at home. (5)In this passage, which of these events happened last? A. The writer felt safe and comfortable at home. B. The writer learned a lot about different cultures. C. The writer made the decision.

D. The writer had a lot of fun with her students. 【答案】 (1)C (2)A (3)B (4)C (5)D

【解析】【分析】短文大意:几年前有一个机会让我离开一所小的高中去一所大的中学教书,我犹豫了很久,最后还是去了那所大的学校,在那里我学到很多。这就告诉我们当机会来临时一定要抓住。

(1)细节理解题。根据But the school was far away from my village.可知作者来自农村。故选C。

(2)词意猜测题。根据So I asked myself,\"Should I go to that strange place to teach?Or should I stay at home?\"可知我有机会到那个学校去教学。所以opportunity是机会的意思,故选A。

(3)细节理解题。根据 A few years ago,I was living in a small world.Then one day I had an opportunity to teach in a large school. Finally,I decided to go. In that large school,I learned a lot about very different cultures.可知这篇短文中作者在一所小的高中教学是最先发生的。故选B。

(4)推理判断题。根据So I asked myself\"Should I go to that strange place to teach?Or should I stay at home?\"Finally,I decided to go.可知有机会进入大的学校,作者得做决定。故选C。

(5)推理判断题。根据 So I was lucky that I didn't close the door to the chance, or I would miss all of those wonderful experiences. 可知作者认为与这些学生相处是美好的经历,故选D。

【点评】此题考查阅读理解。对于细节理解题。我们在了解题意后可带着问题阅读短文,从短文的细节中找出问题答案。对于词意猜测题。要根据上下文的联系,猜测词意。对于推理判断题。我们要根据上下文的联系和短文的内容,推断问题的答案。

5.阅读理解

A dream plays an important part in your daily life. Do you want to make your dream come true? I hope the following things can help you.

Have a strong desire(欲望) for a goal You should remember the starting point of all kinds of success is a strong desire. Strong desires make good results. So, the first step is to have a strong desire for your goal.

Believe in yourself. You can change your life by changing your mind. You should never stop thinking that your dream can come true. For example, you can draw a picture of something that you want and put it up on the wall. Then you can see it every day. It can encourage you to get through the problems.

Make a plan. Making a plan is the most important step. You should make sure that you think through everything in the plan first. Each day you should follow the plan so that you can reach

your goal.

Check your progress(进步) You need to check how much progress you have made and how many things you have lost. Write these things down and find out how to do better later. (1)What is the first step to do to make your dream come true? A. To believe in myself. B. To make a plan. C. To have a strong desire. D. To check my progress. (2)What does the underlined word \"encourage\" mean in Chinese?

A. 协调 B. 鼓励 C. 接受 D. 准备 (3)What should NOT you do when you check your progress? A. Check how much progress I have made. B. Check how many things I have lost.

C. Write these things down and find out how to do better. D. Ask my friends for help when I have problems. (4)Which of the following is TRUE?

A. The starting point of all the success is to have a very strong body. B. Putting a picture of your dream up on the wall can't do any help. C. Making a plan and following it can help you with your dream. D. The last step is to believe that your dream can come true one day. (5)What's the passage mainly about? A. It is difficult to make your dream come true. B. Make a plan to make your dream come true. C. You should always believe in yourself. D. Tips on how to make your dream come true. 【答案】 (1)C (2)B (3)D (4)C (5)D

【解析】【分析】文章大意:本文从对一个目标有强烈的愿望、相信自己、制订一个计划和检测你的进步这四个方面介绍了如何使你的梦想成为现实。

(1)细节理解题。根据文中语句So,the first step is to have a strong desire for your goal.可知,实现梦想的第一步是对一个目标有强烈的愿望。故选C。

(2)词义猜测题。根据文中语句For example,you can draw a picture of something that you want and put it up on the wall.Then you can see it every day.可推知,它能鼓励你克服困难。故encourage意为“鼓励”。故选B。

(3)细节理解题。根据文中语句You need to check how much progress you have made and how many things you have lost. Write these things down and find out how to do better later.”可知D项描述错误。故选D。

(4)细节理解题。根据文中语句Making a plan is the most important step.You should make sure that you think everything through in the plan first.Each day you should follow the plan so

that you can reach your goal.”可知,制订一个计划,遵循它,能帮助你实现你的梦想。故选C。

(5)主旨大意题。结合全文内容可知,本文从对一个目标有强烈的愿望、相信自己、制订一个计划和检测你的进步这四个方面来介绍如何使你的梦想成为现实的秘诀。故选D。 【点评】考查阅读理解。本文考查细节题,词义推断题,推理判断题和主旨题等常考题型,细节题要注意从文中抓住关键词寻找答案;主旨题,词义推断题以及判断题都需要通读全文,了解大意之后找出正确选项。

6.阅读理解

12-year -old American boy Maxwell Daley just grew a pumpkin(南瓜) that weighs 582. 5 pounds (1 pound is about 0.45 kg). He won first place in the seventh annual Largest Pumpkin Contest at the Kentucky State Fair. And he received the $500 (about 3, 334 yuan) top prize. Maxwell is a seventh grader at Grayson County Middle School. At the age of 8, he became interested in growing huge pumpkins after seeing them at the state fair.

Maxwell is a boy of few words. But he shared his secret of growing a big pumpkin\" We put lots of special fertilizers(肥料) on it. We put it in the shade(阴凉处) and put a canopy(遮篷) over it. Lots of weeds(杂草) need to be pulled,\" he told local media Franklin Favorite. His father Joe Daley also added that it started by picking the right seed this year, Daley paid $ 40 for his pumpkin seed and worked hard every day to grow it. He also needed to keep the pests(害虫) out. \"It turned into a pretty big job. He did all the work,\" Joe said.

This winning giant pumpkin was the only one he grew this year. According to the rule, Maxwell has to take part in the Largest Pumpkin Contest for years to come. (1)How much does Maxwell Daley's pumpkin weigh?

A. 262 pounds. B. About 262 kg. C. 500 pounds. D. About 582.5 kg. (2)How many Largest Pumpkin Contests had been held before Daley won the prize? A. One. B. Six C. Seven. D. Eight. (3)We can infer that Maxwell Daley is a(n) boy.

A. outgoing B. honest C. quiet D. understanding (4)What did Maxwell Daley ever do so that he grew such a large pumpkin?

①add special fertilizers②water it more③put it in the cool place④put cover on it ⑤take out weeds

A. ①②③ B. ①④⑤ C. ①③④⑤ D. ①②③④⑤

(5)Which of the following is TRUE according to the passage? A. 12-year-old Maxwell Daley studies in a school in Canada.

B. Maxwell Daley received the $ 3,334 top prize.

C. Maxwell Daley has been interested in growing pumpkins for eight years. D. It cost Daley $ 40 to buy his pumpkin seed. 【答案】 (1)B (2)B (3)C (4)C (5)D

【解析】【分析】主要讲了12岁的美国男孩Maxwell Daley种植了重达582.5英镑的南瓜,并且在第七届年度最大南瓜比赛中获得第一名。

(1)细节题。根据12-year -old American boy Maxwell Daley just grew a pumpkin(南瓜) that weighs 582. 5 pounds (1 pound is about 0.45 kg).可知南瓜重量是582.5英镑,1英镑是0.45千克,所以582.5英镑大约是262千克,故选B。

(2)细节题。根据He won first place in the seventh annual Largest Pumpkin Contest at the Kentucky State Fair.可知在第七届年度最大南瓜比赛中获得第一名,即已经举行了六次比赛,故选B。

(3)细节题。根据Maxwell is a boy of few words.可知Maxwell是一个少言的男孩,即安静的,quiet,故选C。

(4)细节题。根据We put lots of special fertilizers(肥料) on it. We put it in the shade(阴凉处) and put a canopy(遮篷) over it. Lots of weeds(杂草) need to be pulled可知我们在上面放了很多特殊肥料。我们把它放在阴凉处,再在上面盖上一个天篷。很多杂草需要拔除,故选C。

(5)细节题。根据Daley paid $ 40 for his pumpkin seed可知Daley花费40英镑买了南瓜种子,故选D。

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

7.阅读理解

Haley Evans loves books very much. When she was little, she made a family newspaper with her mother, In Grade 3, she worked with an organization to collect around 2 ,000 books for children, And she has donated(捐赠) about 8 ,000 books so far.

On March 30, the middle school student from the United States made another amazing project again. She opened a Free Little Library in Oakland University with her friend Megan MacKenzie baot Free Little Library is not a new idea.' People can take or leave the books they want. They are welcome to give away books to poor children as well. It is becoming popular in Western countries. Haley came up with the idea after reading a piece of news. In Detroit, the US, people make Free Little Libraries for kids who don't have enough money to buy books.

Megan is proud of their project. She told The Oakland Post, \"I like the idea because I never got to read so much when I was a kid.' And it really encourages reading, so kids can grow up with a really big vocabulary and get more interested in reading.\"

Haley and Megan's Free Little Library is mainly for children's books now. But the girls plan to

put in more books for adults next month. Their second library will open in May. (1)The word \"donated\" has the same meaning as \" \".

A. gave away B. gave up C. put away D. put up (2)Which of the following about Free Little Library is NOT right? A. Haley opened it with her friend Megan.

B. People can take or leave the books they want there. C. It is becoming popular in many Western countries. D. You can't go into it if you have no money.

(3)Haley and Megan plan to open their library.

A. second B. third C. fourth D. fifth (4)The best title for the passage may be \" \".

A. Where Haley opened her library B. Library lets more children read books C. Information about Haley and her friend D. How to open a library in America 【答案】 (1)A (2)D (3)A (4)B

【解析】【分析】大意:本文讲述美国一群中学生自办了一个小图书馆,图书馆让更多的孩子看书的故事。

(1)细节题。gave away捐赠;gave up放弃;put away收好;put up张贴。根据she has donated(捐赠) about 8 ,000 books so far.可知,她到目前为止大约捐赠了8千本书,donated捐赠,故选A。

(2)细节题。根据They are welcome to give away books to poor children as well.可知,穷孩子也可以进入,选项D描述不符合原文,故选D。

(3)细节题。根据Their second library will open in May.可知,他们计划开第二家图书馆,故选A。

(4)主旨题。本文讲述美国一群中学生自办了一个小图书馆,图书馆让更多的孩子看书的故事,故选B。

【点评】考查阅读理解。细节题和主旨题是阅读理解题中常考题型。细节题需要从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

8.阅读理解

A cow, a tree and some flowers… Mia Buckley, 12, drew this doodle(涂鸦)to show Ireland in her eyes. She is the winner of the Irish Doodle 4 Google competition. It is a national competition and students can make a Google homepage logo( 徽 标 )every year. At last, she beat other 74 competitors to get her picture's place on the Google Ireland homepage.

Because she won, Buckley got a scholarship for 5,000 euros (35,885 yuan) and a computer. She studies at Summer cove National School, Ireland. And her school also got 10,000 euros. This year's competition theme(主题)was \"Ireland Is…\". Buckley's work is called \"Ireland is a land so green\". She used pictures of farm life, flowers, sports and music to show Irish life. The

pictures had got the highest number of votes (Doodle team then chose the winner投票)in each of the five class groups. And the Google

Ronan Harries, head of Google in Ireland, likes her work. \"Mia's doodle caught our eyes. She really showed Ireland's rural heritage(乡村景观遗产), as well as our love of music and sports,\" he told The Irish Examiner, an everyday newspaper in Ireland. \"And she did a good job showing the Google logo with bright colors and a clear theme.\" Ronan Harris also thanked all the students who took part in the competition.

Mia's doodle will go live in Ireland on the Google homepage on Easter Monday, March 28. (1)The first paragraph shows that Mia Buckley . A. is a 12-year-old girl B. can catch birds well C. lost the competition D. works for the Google

(2)From the passage, we know it is for Mia Buckley to win the competition. A. easy B. meaningful C. interesting D. dangerous (3)The writer uses Ronan Harries' words to talk about .

A. where Buckley comes from B. where the competition begins C. why Buckley was chosen as a winner D. how Buckley drew her colorful pictures (4)What will happen with Buckley's work?

A. It will be on a farm in March. B. Google Ireland will use it as a homepage. C. Buckley will give it to her school. D. Ronan Harries will sell it for money. 【答案】 (1)A (2)B (3)C (4)B

【解析】【分析】主要讲了Mia Buckley是Irish Doodle 4 Google比赛的获胜者。

(1)细节题。根据Mia Buckley, 12, drew this doodle(涂鸦)to show Ireland in her eyes.可知Mia是个12岁的小女孩,故选A。

(2)细节题。根据Because she won, Buckley got a scholarship for 5,000 euros (35,885 yuan) and a computer.She studies at Summer cove National School, Ireland. And her school also got 10,000 euros.可知Buckley和Mia的学校也获得了奖励,所以赢得这个比赛是有意义的,故选B。

(3)细节题。根据Ronan Harries, head of Google in Ireland, likes her work. \"Mia's doodle caught our eyes. She really showed Ireland's rural heritage(乡村景观遗产), as well as our love of music and sports,\" he told The Irish Examiner, an everyday newspaper in Ireland. \"And she did a good job showing the Google logo with bright colors and a clear theme.\"可知主要讲了Mia的作品是怎样吸引Ronan Harries的,即为什么Buckley是获胜者,故选C。

(4)细节题。根据Mia's doodle will go live in Ireland on the Google homepage on Easter Monday, March 28.可知谷歌将用它做主页,故选B。

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

9.根据短文内容,完成下列任务。

On Saturday Bill gets up very late. He usually gets up at 10:45 because he doesn’t live with his parents. He has no time for breakfast. He calls his first meal “brunch\". ___________2

After brunch, it's about 11: 30. Bill turns on(打开)the TV and watch ball games until 14: 30. After that he goes to bed and sleeps until 16:50. Ten minutes later he turns on the TV again and watches more TV plays until the evening comes.

In the evening his friends usually come to his house. ___________3 Then he has dinner at home. At about 23:00 he likes to watch a football match. Sometimes he watches the game with his friends and sometimes himself. He usually goes to bed at about 1:30 am. ___________4 Do you think his Saturday life is healthy?

(1)将文中的画线部分翻译成汉语。Sometimes he watches the game with his friends and sometimes himself.

(2)任务二:从以下四个选项中选择合适的句子填入文中的空缺处(其中有一项多余)。________ (按照题号2--4的顺序)

A.That's what Bill does on Saturdays. B.He usually has it at about 11:00. C.He never has lunch.

D.They play cards from 19:00 to 21:00.

(3)What's the Chinese meaning of the word “brunch”? ________

【答案】 (1)有时他和他的朋友一起看电视节目,有时他自己看。

(2)B、D、A

(3)早午餐

【解析】【分析】

(1)考查英译汉,watch the game观看电视节目,sometimes有时;with his friends和他的朋友们,himself他自己。

(2)考查细节理解,根据短文第一段:\"He has no time for breakfast. He calls his first meal “brunch\".分析他没有时间吃早餐,他的第一顿饭差不多和午餐一起吃。B项符合;考查细节理解,根据短文第三段:\"In the evening his friends usually come to his house.\"分析19点到21点符合evening的时间段,故D项正确;考查意图主旨,短文末尾应是对全文主要内容的总结,故A项符合,总结出Bill周六的生活习惯。

(3)考查细节理解,根据短文第一段:\" He has no time for breakfast. He calls his first meal “brunch\"分析,应是他的早午餐。

10.阅读理解

Money makes the world go round. But money isn't anything when people don't know how to use it. And no one is better at using money than American investor(投资者)Warren Buffet. He is one of the richest men in the world.

Buffet was born in Nebraska in the US in 1930. As a child, he loved making and saving money. He used to go door-to-door selling his own products(产品).

After university, Buffet went on buying and selling shares(股票). Shares are small part of a company. He is good at predicting changes in companies. By 1962, he became a rich man. In 1990, he went one step further and became a billionaire(亿万富翁).

In 2008, Warren Buffet became the richest man in the world. He has promised to give 99% of his wealth to charity(慈善) after he dies.

(1)Which of the following is TRUE about Buffet?

A. He makes the world go round. B. He doesn't know how to use money. C. He isn't the richest man in the world. D. He is good at using money. (2)When did Buffet become a billionaire ?

A. In 1930. B. In 1962. C. In 1990. D. In 2008. (3)What has Buffet promised to do in the future? A. He will invest in charity and make more money. B. He will give most of his money to charity. C. He will hold 99%of the shares of a charity. D. He will leave 99% of his wealth to his family. 【答案】 (1)D (2)C (3)B

【解析】【分析】主要讲了美国投资者Warren Buffe。

(1)细节题。根据And no one is better at using money than American investor(投资者)Warren Buffet.可知他更擅长使用钱,故选D。

(2)细节题。根据In 1990, he went one step further and became a billionaire(亿万富翁).可知在1990年成为亿万富翁,故选C。

(3)细节题。根据He has promised to give 99% of his wealth to charity(慈善) after he dies.可知他决定把99%的钱给慈善,故选B。

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

11.阅读理解

Hong Kong has about forty public(公共的)beaches. Some of the beaches are among the best in the world. People can go there for a swim. You can go to most of them by bus. To go to some beaches, you must take a boat. There are toilets,changing rooms and places to buy food

and drink on most of the beaches.

You will swim there without danger if you remember these instructions: ⒈Never swim alone.

⒉Never swim after a meal or when you feel hungry or tired. ⒊Do not stay in the water too long. ⒋Never go out in a boat if you cannot swim.

Remember: A red flag means that it is dangerous for anybody to go into the water. A blue flag means that it is dangerous for children. (1)The passage suggests that________. A. the Hong Kong public beaches are the best in the world B. Hong Kong has the most beaches in the world C. Hong Kong has more than forty public beaches

D. some of the Hong Kong public beaches are separate (不相连的) from the main islands. (2)We can reach ________ by bus.

A. all the public beaches B. no public beach

C. only a few public beaches D. many of the public beaches (3)When you see a blue flag, you know that________ there. A. women should not swim B. children should not swim C. nobody should swim D. anybody can swim (4)The passage mainly tells us________ in Hong Kong.

A. the public beaches and swimming B. the danger of swimming instructions C. the best beaches D. the difficulties to go swimming 【答案】 (1)D (2)D (3)B (4)A

【解析】【分析】本文介绍了公共海滩的注意事项。

(1)推理题。根据 You can go to most of them by bus. To go to some beaches, you must take a boat. 你可以乘公共汽车去大多数地方。要去一些海滩,你必须乘船可知,本文暗示一些公众泳滩是分开的来自主要岛屿 ,故选D。

(2)细节题。根据 You can go to most of them by bus可知我们可以乘公共汽车到达许多公共海滩 , 故选D。

(3)推理题。根据A blue flag means that it is dangerous for children蓝旗意味着它对儿童是危险的可知当你看到一面蓝色的旗帜,你就知道那里孩子们不应该游泳 , 故选B。 (4)主旨题。根据本文介绍了公共海滩的注意事项可知这篇文章主要告诉我们在的公共海滩和游泳场所 , 故选A。

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

12.阅读理解

Are you able to send a letter with pictures and sounds to someone around the world without putting a stamp on it? With an email you can just do that. By using computers you can send emails quickly and easily. An email can send its messages to the other side of the world in seconds

However, the post is much slower than the email.

The email is easy to use and it saves time and money. You can send an email no matter where you are and when it is. In addition, it does not matter if your friends are in bed when you send an email to them, or you are seeing a film at the cinema when they send an email back. (1)With an email you can send a letter without putting _______ on it. A. an address B. a message C. a word D. a stamp (2)The writer wants to tell us something about _______.

A. computers B. letters C. emails D. calls (3)Which of the following is TRUE?

A. The email is not easy to use. B. The email saves time and money. C. The email comes only at night. D. The email is slower than the post. (4)When can you send an email to your friend?

A. In the day. B. At night. C. At any time. D. When your friends are at home. 【答案】 (1)D (2)C (3)B (4)C

【解析】【分析】大意:本文讲述电子邮件的优点,电子邮件可以将信息在数秒时间传到对方手里。

(1)细节题。根据 Are you able to send a letter with pictures and sounds to someone around the world without putting a stamp on it With an email you can just do that.可知,电子邮件可以不贴邮票而送信,故选D。

(2)推断题。本文讲述电子邮件的优点,电子邮件可以将信息在数秒时间传到对方手里,故选C。

(3)细节题。根据The email is easy to use and it saves time and money.可知,用电子邮件发送信息省钱又省时,故选B。

(4)细节题。根据In addition, it does not matter if your friends are in bed when you send an email to them, or you are seeing a film at the cinema when they send an email back. 可知,随时都可以给朋友发信息,故选C。

【点评】考查阅读理解。细节题、推断题是阅读理解题中常考题型。细节题需要从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。

13.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A lion was getting tired of hunting. He called all animals and passed an order. \"Every day one of you should come by yourself as my food.\" All animals started to obey this order.

It was the rabbit's day. The rabbit was very sad. As he was going to the lion's den (兽穴), he came across an old well (井). He looked into it. It was very deep and dangerous. He made a plan in his mind.

The lion was very angry that no animal had come that day. The rabbit slowly came towards the lion. The lion shouted, \"Why are you late?\" The rabbit humbly (低声下气地) replied, \"On my way another lion chased me. I got away with much difficulty to give my life to you.\"

The lion was pleased with the rabbit. But the thought of another lion in the jungle made him angry. The lion shouted, \"Do you know where he lives?\" The rabbit replied, \"Yes, sir. Please come with me.\"

The rabbit took the lion to the old well. He said, \"Sir, that lion lives in this well.\" The lion looked into the well. He mistook his reflection (倒影) for another lion. He shouted and there was an echo.

He thought that the other lion was shouting too and jumped into the well. That was the end of the lion.

(1)The underlined word \"it\" in the second paragraph refers to \"________\". A. the rabbit B. the lion's den C. the old well D. the plan (2)The lion was ________ when he thought of another lion in the jungle. A. pleased B. angry C. excited D. bored (3)The underlined word \"echo\" means \"________\" in Chinese.

A. 影像 B. 回声 C. 波纹 D. 折射 (4)We can learn that ________ from the passage. A. Sometimes wisdom can win B. It's bad to be lazy

C. It's good to have good friends. D. The order is not necessary sometimes 【答案】 (1)C (2)B (3)B (4)A

【解析】【分析】本文讲述了聪明的兔子用智慧杀死了狮子的故事。

(1)词义猜测题。根据he came across an old well (井). He looked into it 他偶然发现一口老井,他调查过了,可知it指代井,故选C。

(2)细节题。根据 the thought of another lion in the jungle made him angry 可知, 当他想到丛林中的另一只狮子时,那只狮子很生气,故选B。

(3)词义猜测题。根据 He thought that the other lion was shouting too他认为另一只狮子也在大叫 ,可知井里会有回音,故 echo 是回音的意思,故选B。

(4)主旨题。根据本文讲述了聪明的兔子用智慧杀死了狮子的故事,可知有时候智慧会赢,故选A。

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、词义猜测题和主旨题,细节题要注意从文中寻找答案,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

14.阅读理解

The internet is an important part of our lives. What do you usually do on the Internet? Here are some useful websites for you.

NG Kids (www.ngkids.co.uk)

This website has articles about geography, science, history and news. It has an edition (版本)especially for kids. It has many amazing but true facts about animals, as well as funny stories about pets and people. Have fun and improve your English.

Teens Health (teenshealth.org/teen)

Changes are happening in your life, both in body and mind. Teens Health can help you. It has advice for dealing with stress, managing your feelings and taking care of your body.

Mtime (www.mtime.com)

It's difficult to choose which movie you want to watch, Mtime can help you. It can tell you about the directors and stars of films that you're interested in. The website also has ratings (等级)for every film. A film with a rating of 8or more is usually worth seeing. (1)NG Kids has an edition especially for .

A. parents B. children C. teachers D. doctors (2)What can Teens Health help you do? A. Learn English. B. Look after pets at home. C. Solve problems in life. D. Choose a good film.

(3)Which website can help you choose a good movie?

A. Mtime. B. NG Kids. C. Teens Health. D. News Room. (4)We can learn from the passage that . A. kids can get some facts about animals from Teens Health. B. NG Kids can help children learn English well. C. Mtime is only for mothers.

D. the internet is not important for our lives. 【答案】 (1)B (2)C (3)A (4)B

【解析】【分析】主要讲了三个有用的网址。

(1)细节题。根据It has an edition(版本) especially for kids,有—个特殊版本,是给孩子的,故选B。

(2)细节题。根据It has advice for dealing with stress,managing your feelings and taking care of your body是帮忙照顾身体,缓解压力,故选C。

(3)细节题。根据 It's difficult to choose which movie you want to watch, Mtime can help you,可知Mtime可以帮助人们选择电影,故选A。

(4)细节题。在NG—栏中提到Have fun and improve your English可以帮助提高英语,故选B。

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

15.阅读理解

In Canada you can find dogs, cats or horses in almost every family.

They are all Canadians' pets. Before Canadians keep these pets at their houses, they take them to animal hospitals to give them injections(注射)so that they won't carry diseases.

When you visit Canadians houses, they will be very glad to show you their pets. You will also find that almost every family has a bird feeder in their gardens. All kinds of birds are welcome to have a good meal. They are free to come and go. Nobody is allowed to kill any animal in Canada. People in Canada have many reasons to like animals. One of them may be that their family tie(关系) is not as close as ours. When children grow up, they leave their parents to start their own life. Then the old people will feel lonely. But pets can be their good friends and never leave them alone.

(1)According to the passage, what DONT Canadians keep in their houses? A. Dogs. B. Cats. C. Horses. D. Tigers. (2)Why do Canadians give their pets injections before keeping them at their houses? A. Because the pets are sick. B. Because the pets are wild.

C. Because they want to stop them from carrying diseases. D. Because they want them to sleep on their way home.

(3)The word 'feeder' means '_______' according to the passage. A. an animal for people to eat B. a thing with food for animals C. a man whose work is feeding animals D. a box for people to catch animals

(4)Why do children leave their parents when they grow up? A. Because they need to begin their own life. B. Because they can only find jobs far from their parent. C. Because their parents houses are too small. D. Because they don't love their parents any more. 【答案】 (1)D (2)C (3)B (4)A

【解析】【分析】主要讲了加拿大每个家庭里都有宠物及人们喜欢宠物的原因。 (1)细节题。根据In Canada you can find dogs, cats or horses in almost every family.可知加

拿大家里有狗、猫和马。没有老虎,故选D。

(2)细节题。根据Before Canadians keep these pets at their houses, they take them to animal hospitals to give them injections(注射)so that they won't carry diseases.可知给宠物注射的原因是阻止宠物携带疾病,故选C。

(3)细节题。根据后句All kinds of birds are welcome to have a good meal.可知所有种类的鸟来吃食,所以每家在花园里有一个喂鸟器,故选B。

(4)细节题。根据When children grow up, they leave their parents to start their own life.可知是离开父母开始新的生活,故选A。

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

16.阅读理解

One Sunday evening, it was quite dark when old Stanley went for. a walk. He was walking along the sidewalk. Suddenly, he saw a white car coming around the corner at high speed. It was going too fast and crashed into a red car in the street where he was walking. He rushed up to the cars to see if anyone was hurt and needed help.

The two drivers were arguing.\" You came around the corner too fast, \"one man said.\" No!\" said the driver of the white car.\" That's not true! Your car was parked in a wrong place. \"Stanley listened to their argument and then said the white car driver was wrong to drive too fast. The driver of the red car asked Stanley to prove he was right in court(法庭). Stanley gave the driver his name

Next Thursday morning, Stanley was asked to go to the court. The lawyer for the driver of the white car asked him a lot of questions about what he had seen. Then he asked Stanley how old he was.

\"I am eighty-two, \"answered Stanley. \"Do you usually wear glasses?\" asked the lawyer. \"Yes, I do, \"answered Stanley.\" Were you wearing them on the night of the accident?\" the lawyer asked. \"No, \"replied Stanley.

Then the lawyer said, \"Why should the court believe you? You are eighty-two years old, you were not wearing your glasses, and it was dark. How far can you see in the dark?\"

Stanley thought about it for a minute. \"Well, \"he said, \"when it's dark, I can see the Moon. How far is that?\"

(1)The car accident happened. A. on Sunday morning B. next Thursday morning C. on Sunday evening D. next Thursday evening

(2)The cause of the accident is that A. the red car was going too slowly B. the white car was going too fast C. the drivers were sleepy D. Stanley was in their way

(3)We can learn from the story that

A. Stanley was a clever and humorous man B. Stanley wore glasses when the accident happened C. the lawyer thought that Stanley could see clearly D. Stanley was not able to see the Moon 【答案】 (1)C (2)B (3)A

【解析】【分析】主要讲了周日晚上82岁的Stanley目睹一场交通事故,说白色轿车司机的责任,红色轿车司机让Stanley上法庭作证,但是律师质疑一个82岁的老人在晚上没有戴眼镜怎能看清楚事实,Stanley回答说他可以看到月亮。

(1)细节题。根据One Sunday evening, it was quite dark when old Stanley went for. a walk. He was walking along the sidewalk. Suddenly, he saw a white car coming around the corner at high speed. It was going too fast and crashed into a red car in the street where he was walking.可知在周日晚上发生了交通事故,故选C。

(2)细节题。根据Stanley listened to their argument and then said the white car driver was wrong to drive too fast.可知事故原因是白色车开得太快,故选B。

(3)细节题。根据Stanley thought about it for a minute. \"Well, \"he said, \"when it's dark, I can see the Moon. How far is that?\"可知律师不相信Stanley看多远,Stanley说天黑时他可以看到月亮,说明自己看得够远,表明他是聪明和幽默的,故选A。 【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

17.阅读理解

One day a king went to a faraway place in his country. When he came back, his feet hurt a lot. \"There are too many small stones on the roads. They hurt my feet. You should cover every road with leather(皮革),\" he told his men. Of course, it would cost a lot of money. One of his men was very smart. He told the king, \"Why not cut a little piece of leather to cover your feet?\" The king was surprised, and he agreed to the man's idea. He asked his men to make a pair of leather shoes for him.

Maybe this is not the beginning of leather shoes. But it teaches us a lesson of life: if you want to make this world a happy place to live in, the best way is to change yourself, not the world. (1)What happened to the king after his trip?

A. He lost his feet. B. His feet hurt. C. His shoes were broken. D. Fe lost many stones. (2)What did the king want to do at first? A. Cover all the roads with leather. B. Cover all the roads with stones. C. Make himself a pair of leather shoes. D. Buy himself lots of new shoes. (3)The kings idea was _______.

A. cheap B. boring C. expensive D. exciting (4)What did the king do at last?

A. Take away all the stones on the roads. B. Kill cows to get enough leather.

C. Ask others to make a pair of leather shoes for him. D. Stop travelling around the country. 【答案】 (1)B (2)A (3)C (4)C

【解析】【分析】文章大意:本文叙述国王的脚在一次出行之后受伤了, 就命令他的手下把所有的路都铺上皮革,但这样做却耗资巨大,一名臣子建议国王可以穿上一双皮革做的鞋子,国王同意了他的建议。故事告诉我们:如果想让这个世界生活起来更幸福的话,最好的办法就是去改变自己,去适应自己,而不是去改变这个世界。

(1)细节理解题。根据短文中的句子\"One day a king went to a far place in his country. When he came back, his feet hurtalot.\"可知,国王的脚受了伤,故选B。

(2)细节理解题。根据短文中的句子\"You should cover (覆盖) every road with leather (皮革),\" he told his men.\"可知,国王告诉他的臣民要把路全部用皮革覆盖上,故选A。 (3)细节理解题。根据短文中的句子\"Of course, it would cost a lot of money,\"可知,国王的这种想法要话费很多的钱,故选C。

(4)细节理解题。根据短文中的句子\"He agreed to the man's idea. He asked his men to make a pair of leather shoes forhim.\"可知,最后国王让他的手下为他做一双皮鞋。故选C。 【点评】考查阅读理解,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住关键词,在文中寻找相关信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。

18.根据短文内容, 判断下列句子正误。

B

Here is a TV report of the weather in Britain.

Most of England and Wales will have a cold dry day. It will be sunny at times. There will be a little rain in the north only. The wind will be weak in the east, but quite strong in the west. In most parts of Scotland, the temperature will be above zero in the day. But at night it will fall below zero again, and the roads will again be very dangerous because of ice. There will also be more snow in the night. The snow will be very heavy in some places in the hills. (1)The south of England will be cold, and there will be a little rain.

(2)In the east of England, the wind will be weak.

(3)The roads in Scotland will be dangerous at night because of ice.

【答案】 (1)0

(2)1 (3)1

【解析】【分析】这是一则关于英国的天气预报。

(1)根据第二段内容Most of England and Wales will have a cold dry day. It will be sunny at times. There will be a little rain in the north only. 可知“北方会有小雨”,故句子错误。 (2)根据第二段The wind will be weak in the east,可知东方风将会很弱。故句子正确。 (3)根据第三段内容and the roads will again be very dangerous because of ice. 可知句子正确。

【点评】考查有关天气预报的阅读理解,根据文章内容设置了三个判断题,较为简单,从文章中都能找到相应的句子。

19.根据短文内容选择正确答案。 C

If you plan to take your pet on a trip, prepare ahead of time(提前). At least two weeks before you leave, take your pet to a vet. See if he or she is fit for travel and ask if he or she should have any medicine before leaving. The vet may suggest(建议) certain pills for sickness or for calming the pet.

Some states or foreign countries have health laws that say animals must have certain injections(注射)before they can be allowed(允许) to enter. Your vet may have this information. You can also get help on the United States and Canadian laws from a book published by the Department of Agriculture which some libraries have. For information on foreign countries, check with their consulates (领事馆).You can also ask the airlines on which you are travelling.

Find out if the places where you plan to stay allow pets because many do not.

If you are going by plane or train, ask if pets are allowed. If they are, ask where they will be kept and who will care for them. The big bus lines in this country do not allow pets.

Choose your pet's box carefully. Plastic boxes are better than cardboard or wooden ones because they can't be chewed(嚼碎).

If going by plane or train during warm weather, try to go in the cooler early morning or evening hours. Also try to avoid (避免)very cold winter weather because pets often suffer from cold. Even in your own car, be careful. Do not leave the animal inside with the windows closed because the car may become too hot or too cold. (1)The main idea of this passage is to_________

A. warn people to leave their pets at home B. give general information about pet travel C. tell people how to choose their pet boxes D. tell people about foreign pet laws (2)When taking a pet on a trip, a pet owner________

A. doesn't need to make any special plans B. should stay at friends' homes C. should make plans before leaving home D. should travel by bus instead of plane (3)From the passage, we can learn that________

A. it costs too much to take pets on trips B. some pets may not be well enough to travel C. all train lines treat pets exactly the same D. pets are welcome everywhere (4)Which person would be the most interested in this passage?

A. A vet. B. A pet owner. C. A bus driver. D. A pet shop owner. 【答案】(1)B (2)C (3)B (4)B

【解析】【分析】本文主要围绕着要想带宠物狗旅行,应该做些什么和注意些什么展开论述。

(1)主旨大意。通读全文我们知道文章主要观点是给出了带宠物旅行的一些一般信息。故选B。

(2)细节理解。根据“If you plan to take your pet on a trip,prepare ahead of time.”这句可知。故选C。

(3)推理判断。通读全文知一些宠物不适合旅行。故选B。

(4)推理判断。通读全文知宠物的主人会对这篇文章感兴趣。故选B。

【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。

20.阅读理解

Many of you have watched a Superman cartoon or movie. But did you know he first appeared in comics(连环漫画)? Do you want to learn more about popular comic books around the world? Take a look!

Do you find reading boring? Have a read of some comic books. You will learn to love their colorful pictures and simple language.

Comic books usually tell stories through cartoons. The US and Japan have some great comic books. But they are not the same.

Their names are different. People say \"comic books\" in the US but \"manga\" in Japan. American comics are often about superheroes—characters like Superman and Spider Man. So action is a major part of American comics. But Japanese manga like to tell stories of ordinary people. Luffy in One Piece(《海盗王》)is such an example.

American comics make people excited with super powers, while Japanese manga comfort(安慰)people with moving stories. Natsume's Book of Friends is about a teenage boy. He can see spirits(精灵). He is confused (困惑的)at first but later he makes friends with spirits. If you are not interested in these two kinds, why not try some from China? Xia Da, 32, is a great comic book artist from China. Some of her comics are about school life. Others show the beauty of Chinese culture.

(1)What does the writer think of the comic books?

A. Boring. B. Colorful and simple. C. Difficult. D. Difficult but exciting. (2)Which is TRUE about American comic?

A. They are usually about ordinary people. B. Action is a major part of American comics. C. They often tell of normal people's moving stories. D. They want to show more of Japanese culture. (3)Which character is from Japanese manga?

A. Superman. B. Spider Man. C. Luffy. D. Natsume. (4)Where is Xia Da from?

A. Japan. B. The US. C. The UK. D. China. 【答案】 (1)B (2)B (3)C (4)D

【解析】【分析】主要讲了连环漫画。

(1)细节题。根据You will learn to love their colorful pictures and simple language.可知连环画是色彩鲜艳的和简单的,故选B。

(2)细节题。根据So action is a major part of American comics.可知动作是美国漫画是一部分,故选B。

(3)细节题。根据But Japanese manga like to tell stories of ordinary people. Luffy in One Piece(《海盗王》)is such an example.可知海盗王是日本漫画的人物,故选C。 (4)细节题。根据Xia Da, 32, is a great comic book artist from China.可知Xia Da来自中国,故选D。

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容