2020-2021学年辽宁省沈阳期中七年级(上)期中英语试
卷
1. ---What's your dream,David
---I- want to be engineer.( )
A. a B. \\ C. the D. an
2. --How often do you play basketball?
-- .( )
A. On Sunday B. Twice a week C. At 6 a.m. D. For an hour
3. I love my school very much and I have a good time at school.( )
A. never B. seldom C. always D. sometimes
4. Afternoon classes at 3:30 p.m.Most students go home when the bell rings.( )
A. ends B. over C. end D. stops
5. It's important for us to keep the Earth safe for our future.We must it.( )
A. pollute B. provide C. practice D. protect
6. I love days because everything turns white.( )
A. sunny B. rainy C. warm D. snowy
7. Summer is my favourite season.It is to play on the beach on a sunny day.( )
A. hard B. dangerous C. exciting D. important
8. There a glass of water and three apples on the table.( )
A. be B. are C. am D. is
9. -What would you like to have for lunch?
- .( )
A. Two bowl of rice C. A bottle of milk
B. Two glasses of waters D. Some egg
10. -Forests are very important.Do you know why?
- .They give us a lot of things.( )
A. That's right C. Of course
B. Not at all D. You're welcome
There is a small river near Peter's house in a village.He loves(11) in it very much,especially in(12) summer days.But then his father goes to(13)in a big city and Peter has to go there(14) his 第1页,共17页
family.Their new house has a garden, (15)the garden is very small.Peter is not very(16). \"Is there a river near(17) house\" he asks his father one morning. \"No,there(18).But there is a big(19)near here.And there's a pool in it.We are going to the park this afternoon,\" says his father.Peter is happy.
Peter and his father go to the park in the(20).Peter wants(21)near the pool.
But he(22)a sign.His father reads it(23)him \"Warning (警告):This pool is(24).And 365 people fell into it.\" Peter(25)into the pool ,and then he says, \"I can't see them.' 11. A. reading 12. A. cold 13. A. work 14. A. and 15. A. so 16. A. busy 17. A. your 18. A. be 19. A. school 20. A. morning 21. A. walk 22. A. looks 23. A. to 24. A. dangerous 25. A. jumps
B. sleeping B. hot B. eat B. for B. but B. free B. his B. is B. park B. evening B. walking B. sees B. at B. big B. takes
C. swimming C. warm C. make C. with C. or C. sad C. their C. isn't C. hospital C. noon C. to walk C. watches C. about C. beautiful C. looks
D. singing D. cool D. think D. by D. because D. happy D. our D. aren't D. station D. afternoon D. walks D. reads D. in D. useful D. listens
L
We live on Earth,so it is our home.But how much do you know about itLet me tell you something about our Earth.
The Earth is like a huge ball.Like seven other planets in the solar system (太阳系)the Earth ,is running around the sun.It's the third nearest one to the sun.It takes the Earth about 365 days to run around the sun.At the same time,the Earth is going around itself.If you are in space you can see lots of white clouds over the Earth.And you can see the blue color of the oceans,and the brown color of the land.About 70% of the Earth is covered by water.
Why do we have day and nightWhen the half of the Earth is facing the sun,it's daytime.As
第2页,共17页
the Earth turns and this half is away from the sun,night is coming.And it's daytime for the other half.
26. How many planets are running around the sun ? ______
A. Seven. B. Eight. C. Nine. D. Ten.
27. ______ of the Earth is covered by water.
A. 70% B. 30% C. About 70% D. About 30%
28. Which of the following sentences is RIGHT? ______
A. All the planets and stars are running around the sun. B. The Earth is the nearest planet to the sun.
C. It takes the Earth about 365 days to run around the sun. D. The Earth only runs around the sun.
29. When ______ ,it's daytime.
A. the earth is running around the sun B. the earth is away from the sun
C. the half of the Earth is away from the sun D. the half of the Earth is facing the sun
M
I'm Nick.Can you believe I am in a school of 2030 now?The school is like a beautiful garden.The wall of our classroom is colourful.Our school is interesting and wonderful. In the morning we have three lessons.We study on the Internet.We use the e-book.Robots teach us many things.They are in different sizes and they can answer any question about any subject.In the afternoon,we go to Mars to have two classes in a new plane.That looks like our plane and spaceship .Some aliens live on the Mars.I can make friends (宇宙飞船)(外星人)with them.They are friendly,and know us well.I often have a trip to the Moon with aliens by spaceship on Sundays.
After class,we play football with aliens.Then we go back to the Earth.Don't you think the life in this school is very interesting?
30. How many classes does Nick have a day? ______
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
31. Who are Nick s teachers in the passage ______
A. Robots. B. Aliens. C. E-books. D. Himself.
32. Where do the aliens live according to the passage ______
第3页,共17页
A. On the Earth. C. On the Moon.
B. On the Mars. D. In the spaceship.
33. Which is NOT right according to the passage? ______
A. Nick likes the school life of 2030. B. Nick can play with the aliens. C. Nick can go to the Mars by spaceship. D. Nick and the aliens are friends.
N
Welcome to Happy Days Club (俱乐部).It's a great place to keep healthy.
Ball Games Center You can play tennis or other ball games here. Swimming Pool It's really cool to swim here! Dancing Classes Kids Club You can play and make friends here. 3:00 p.m.--- 10:00 p.m. Tel:375-47 4:00 p.m--11:00 p.m. Tel:375-4753 8:00 a.m--11:00 a.m. Tel:375-4676 Tel:375-4766 Do you want to know more about us?Please call us. 34. Happy Days Club is a club for people to ______ .
A. keep healthy B. enjoy music C. play games D. learn art
35. If you want to play basketball,you can call ______ .
A. 375-4753 B. 375-47 C. 375-4766 D. 375-4762
36. You can take the dancing class at ______ .
A. 9:00 a.m. B. 7:00 a.m. C. 3:00 p.m. D. 4:00 p.m.
37. If a child wants to have more friends,he or she can go to ______ .
A. Swimming Pool C. Dancing Classes
B. Kids Club D. Ball Games Center
38. Anna makes an information card about her classmate Mary.
第4页,共17页
Name: Home address (地址): Family members: Go to school: Morning classes: Afternoon classes: Mary 8 Park Road father(teacher),mother(nurse) Mary(student) by bus 8:00 a.m.--11:00 a.m. 1:00 p.m.--4:00 p.m.
Where does Mary live? ______
Does Mary have any brothers or sisters ______
What does Mary's mother do ______
How does Mary go to school? ______
When does Mary leave school? ______
39. My grandfather is poor,but he lives happily.He (1) ( spend )only a little money every
day.When he would like (2) (eat) some food,he went to a farm with many fruit trees and cows.They provide (3) (he) with milk.He often goes (4) (swim) in a small river near the farm.That makes him very healthy.On (5) ( wind) days,he just stays at home and plays chess with himself.
I go to live at (6) ( grandfather ) house during the winter holiday.We make (7) ( snowman) together.
40. Indian summer An \"Indian summer\" does not mean the summertime in India. (1)An
Indian summer happens in autumn.It is short period (一段时间) of warm and dry
第5页,共17页
weather in late October or mid-November.
In the north-east part of the United States,people enjoy a short period of warm and dry weather at the end of October. (A) They can have a good time during this period.The temperature goes up to about21' C,much warmer than rainy September. (气温)( B ) The sky is blue and clear.After an Indian summer,the weather (C) 天气通常是晴朗的。
turns cold.Winter comes in December with heavy snowfall. (2)In some places (D) close to the south of the Yangtze River of China,people also have such a warm period in October or November.Some old people call this warm period \" Qiu Laohu \" . (3)The weather is very hot at that time. 将文中画线部分(B)译成英语: ______
写出文中画线部分(C)和(D)的同义词或近义词: ______
将文中画线部分(A)改写为: They can ______ during this period.
从文中(1)(2)(3)选出能够填入It means \"a tiger in autumn\"的位置: 从文中找出两个描述天空的形容词: ______ ; ______ .
autumn,Footprints,spring,summer,winter (1) In (2) , Watch us go, Making footprints In the snow. In (4) , My shoes are wet. See how deep The puddles get. In (3) , By the sea, Sandy footprints Made by me. In (5) , Trees are brown. I kick the leaves All over town. 41. 春有百花秋有月,夏有凉风冬有雪。四季变换,不变的是我们对生活和自然的热爱。
假如你是李华,参加英语周报举办的征文比赛,请你以\"My favourite season is,\"为题写一篇作文,描述自己最喜欢的季节。60词左右。 写作要求:
第6页,共17页
( 1)补全标题(参考词汇: spring,summer,autumn,winter) ( 2)内容包括: 1)喜欢的原因;
2)该季节的天气特点和从事的活动; 3)怎样度过这个季节里的节日。
第7页,共17页
答案和解析
1.【答案】D
【解析】空处表示泛指,且engineer以元音音素开头,应用不定冠词an。 故选:D。
——你的梦想是什么,大卫? ——我想成为一名工程师。
不定冠词包括a和an,a修饰以辅音音素开头的单词,an修饰以元音音素开头的单词。
2.【答案】B
【解析】A.On Sunday在星期日;B.Twice a week一周两次;C.At 6 a.m.早上6点;D.For an hour一个小时。根据How often do you play basketball?\"你多久打一次篮球?\"可知应说每周两次。 故选:B。
——你多久打一次篮球? ——一周两次。
首先迅速地浏览一遍对话,根据对话的情境,How often do you play basketball?结合选项作答。
3.【答案】C
【解析】A.never从不;B.seldom很少;C.always总是;D.sometimes有时;根据I love my school very much,可知应说我在学校总是过得很愉快。 故选:C。
我非常爱我的学校,我在学校总是过得很愉快。
仔细分析句子的结构,根据I love my school very much,结合选项作答。
4.【答案】C
【解析】end 常用作不及物动词,结束;over 形容词,结束;stop 动词,停止,阻止。根据题干和语境,可知下午课一般在3点30结束。下课后多数学生回家。是某事结束,
第8页,共17页
不是中断,句子是一般现在时,主语\"Afternoon classes\"是复数,因此用end,相当于be over。故选:C。
下午课在3点30结束。铃响的时候多数学生回家。 辨析动词的含义和用法的差别,结合语境,给出答案。
5.【答案】D
【解析】pollute 污染;provide 提供;practice 练习;protect 保护。根据语境,可知对我们来说为了我们的将来保持地球安全是重要的。我们必须保护它。 故选:D。
对我们来说为了我们的将来保持地球安全是重要的。我们必须保护它。 辨析动词的含义,结合语境,给出答案。
6.【答案】D
【解析】sunny:晴朗的;rainy:下雨的;warm:温暖的;snowy:下雪的;根据句意所有东西变白,判断是下雪了。 故选:D。
我喜欢雪天,因为所有东西都变白。 掌握形容词词义,结合题干句意分析作答。
7.【答案】C
【解析】hard:很难;dangerous:危险的;exciting:令人激动的;important:重要的;根据句意,夏天是我喜欢的季节,判断出在沙滩上玩让人兴奋。 故选:C。
夏天是我喜欢的季节。晴天在沙滩是玩耍很刺激。 掌握形容词词义,结合题干句意分析作答。
8.【答案】D
第9页,共17页
there be句型be动词的确定遵循就近原则,【解析】本句是there be句型的一般现在时,a glass of water 是单数,be动词用is。 故选:D。
桌子上有一杯水和三个苹果。
解答此类试题时,务必根据题目的要求,在准确理解句子意思的前提下,结合there be句型准确作答。
9.【答案】C
A.Two bowl of rice,表达错误,bowl后应加s;B.Two glasses of waters,表达错误,【解析】
water后不能加s;C.A bottle of milk\"一瓶牛奶\",正确;D.Some egg,表达错误,egg后应加s。 故选:C。
——你午餐想吃什么? ——一瓶牛奶。
准确理解句子含义,注意句中不同词汇间搭配使用适当形式,积累常见短语并掌握使用细节。
10.【答案】A
【解析】A.是的;B.一点也不;C.当然;D.不客气。根据句意,森林很重要,你知道为什么吗?。可知横线处填\"是的\"。 故选:A。
-森林很重要,你知道为什么吗? -是的。他们给了我们很多东西。
考查情境对话,在日常学习时多积累日常交际用语。做题时要先了解各选项的意思,对其用法做到心里有数,再根据具体的语境来选择正确答案。
11.【答案】
第10页,共17页
【小题1】C 【小题2】B 【小题3】A 【小题4】C 【小题5】B 【小题6】D 【小题7】D 【小题8】C 【小题9】B 【小题10】D 【小题11】C 【小题12】B 【小题13】D 【小题14】A 【小题15】C
【解析】(1)C 动词辨析。reading读书;sleeping睡觉;swimming游泳;singing唱歌。根据There is a small river near Peter's house in a village.在村庄里皮特家的附近有一条小河。根据题意,故选C。
(2)B 形容词辨析。cold寒冷的;hot炎热的;warm温暖的;cool凉爽的。根据题意,应为炎热的夏天,他去河里游泳。故选B。
(3)A 动词辨析。work 工作;eat吃;make做;think想,认为。根据 Their new house has a garden他们的新房子有一个花园,可知,他们一家人定居在大城市。可推断出他的父亲应是在那工作。根据题意,故选A。
(4)C 介词辨析。A和,B为,C具有,D通过,结合语境:彼得必须和他的家人去那里,表伴随用with。故选C。
(5)B 连词辨析。So所以;but但是;or 或者;because因为。根据上下文理解,可知为转折关系。他们的新房子有一个花园,但是花园很小。故选B。
(6)D 形容词辨析。busy忙碌;free 空闲的;sad悲伤的;happy高兴的。根据but the garden is very small.但是花园很小。可知皮特不满意,所以不高兴。根据题意,故选D。 (7)D 代词辨析。your 你的;his他的;their 他们的;our我们的。根据题干,是直接引语,应该是我们房子附近有河吗?故选D。
C 动词辨析。(8)根据问句Is there a river near,及No,可知是否定回答,要用isn't,句意:不,没有。故选C。
B 名词辨析。school学校;park公园;hospital 医院;station车站。(9)根据We are going to the park this afternoon可知,他们下午将要去公园。故选B。
(10)D 名词辨析。morning 早上;evening 晚上;noon中午;afternoon下午。根据We are going to the park this afternoon可知,他们下午将要去公园。故选D。 (11)C 动词辨析。根据want to do sth想做某事,是固定用法,句意:Peter想在游泳池附近走。故选C。
(12)B 动词辨析。look看;see看见;watch观看;read读,根据But he(12)a sign.应该是看见一个标志。故选B。
(13)A 介词辨析。to到;at在;about关于;in在...里;根据语境,应该是给他读它,
第11页,共17页
用to。故选A。
(14)A 形容词辨析。dangerous危险的;big 大的;beautiful 美丽的;useful有用的。根据Warning (警告)And 365 people fell into it.有365人掉进池子里,故选A。 C 动词辨析。jumps跳;takes 拿,looks看;listens听。(15)取;根据后面\"I can't see them.我看不见他们,应该是向里面看,故选C。
Peter在乡村的房子附近有一条小河,他经常在夏天去河里游泳,当他的父亲去城市里工作后,他们一家人搬去了城市,在家的附近有有一个漂亮的公园,但公园中心的水池很危险。
考查完形填空。根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺。
26.【答案】
【小题1】B 【小题2】C 【小题3】C 【小题4】D
【解析】(1)B 细节理解题。由Like the other seven planets,the Earth is running around the sun.像其他七颗行星一样,地球绕着太阳运转,由此可知,有八颗行星围绕着地球转。故选B。
(2)C 细节理解题。由About 70% of the Earth is covered with water.可知,地球上大约70%的面积被水覆盖。故选C。
(3)C 推理判断题。由Like the other seven planets,the Earth is running around the sun.It's the third nearest one to the sun.可知,有八颗行星围绕着太阳转,地球是离太阳第三近的行星,由此可知选项A和B错误;由At the same time,the Earth is going around itself.同时,地球也在自转。可知,地球也自转,所以选项D错误;由It takes the Earth about 365 days to run around the sun.可知,地球绕太阳运行大约需要365天,由此可知选项C正确。故选C。
(4)D 细节理解题。由When the half of the Earth is facing the sun,it's daytime.可知,当地球的一半面对太阳时,就是白天。故选D。
这篇文章主要介绍了一些关于地球的知识:地球围着太阳转;地球70%被水覆盖;当地球的一半对着太阳时是白天。
在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细
第12页,共17页
推敲,确定最佳答案。
30.【答案】
【小题1】D 【小题2】A 【小题3】B 【小题4】C
【解析】(1)D 细节理解题。根据In the morning we have three lessons.早上我们有三节课。In the afternoon,we go to Mars to have two classes in a new plane.下午,我们去火星,在一架新飞机上上两节课。可知尼克一天上5节课,故选D。
(2)A 细节理解题。根据Robots teach us many things.机器人教我们很多东西。可知在文章中,机器人是尼克的老师,故选A。
(3)B 细节理解题。根据Some aliens (外星人) live on the Mars.Some aliens (外星人) live on the Mars.可知外星人住在火星,故选B。
C 推理判断题。(4)根据I often have a trip to the Moon with aliens by spaceship on Sundays.我经常在星期天和外星人乘宇宙飞船去月球旅行。可知尼克可以乘宇宙飞船去火星是错误的,故选C。
本文主要介绍了2030年的学校生活。
在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。
34.【答案】
【小题1】A 【小题2】B 【小题3】A 【小题4】B
【解析】细节理解题。
(1)A 根据\"It is a great place to keep healthy.\"可知,此俱乐部可以让人保持健康。故选A。
(2)B 根据Ball Game Center中的You can play tennis or other ball games here.你可以在这里打网球或其他球类运动。可知,在这里可以打篮球,电话是375-47。故选B。 (3)A 根据Dancing Classes一栏中8:00 a.m--11:00 a.m.可知,舞蹈课是上午8点到11点,所以9点可以去。故选A。
(4)B 根据Kids Club一栏中\"You can play or make friends here.\"可知,你可以在这里玩
第13页,共17页
和交朋友。所以想让孩子有更多的朋友,去儿童俱乐部。故选B。 本文介绍了让人们保持健康的俱乐部信息。Ball Game Center,Swimming
Pool,Dancing Classes和Kids Club四个不同的俱乐部的情况,指出来不同俱乐部的活动及时间电话等。
在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。
38.【答案】【小题1】8 Park Road.
【小题2】No. 【小题3】A nurse. 【小题4】By bus. 【小题5】At 4:00 p.m.
【解析】细节理解题。
(1)At 8 Park Road.结合8 Park Road可知是在公园路8号,故答案是At 8 Park Road. (2)No.结合father(teacher),mother(nurse) Mary(student)可知只有爸爸妈妈和她自己,故答案是No。
(3)A nurse.结合father(teacher),mother(nurse) Mary(student)可知妈妈是一名护士,故答案是A nurse。
(4)By bus.结合by bus可知是乘坐公交车,故答案是By bus。
At 4:00 p.m.结合1:00 p.m.--4:00 p.m.可知是下午四点放学回家,(5)故答案是At 4:00 p.m.
本文是应用文,有关玛丽的一张信息卡。
掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
39.【答案】【小题1】spends
【小题2】to eat 【小题3】himself 【小题4】swimming 【小题5】windy
第14页,共17页
【小题6】grandfather's 【小题7】snowmen
【解析】(1)spends.考查动词。根据句意:他每天只花一点钱。spend花费,一般现在时,he第三人称单数,故填spends。
(2)to eat.考查动词。根据句意:当他想吃东西的时候。would like to do sth想做某事,故填to eat。
(3)himself.考查反身代词。根据句意:他们给自己提供牛奶。himself他自己,故填himself。
(4)swimming.考查动词。根据句意:他经常在农场附近的一条小河里游泳。go+动词ing表示去做某事,故填swimming。
(5)windy.考查形容词。根据句意:在刮风的日子里,他只是呆在家里和自己下棋。windy有风的,形容词修饰名词day,故填windy。
(6)grandfather's.考查名词所有格。根据句意:寒假期间我住在爷爷家。grandfather's名词所有格作定语,修饰后面的名词house,故填grandfather's。
(7)snowmen.考查名词。根据句意:我们一起堆雪人。snowman雪人,这里表示泛指,故填snowmen。
短文大意主要介绍了爷爷的日常生活。
语法填空题要根据上下文语境,运用语法和词汇知识,反复推敲以求得解答。对于同义词和近义词的选项,在充分考虑到上下文具体语境下特别注意这些同义词和近义词搭配。
40.【答案】【小题1】The weather is usually sunny.
【小题2】becomes 、near 【小题3】have fun 【小题4】blue 【小题5】clear
The weather is usually sunny.汉译英翻译题。【解析】(1)天气是 weather,晴朗的是sunny.注意语句连贯。故答案为:The weather is usually sunny.
becomes ,near.推理判断题。(2)根据文章After an Indian summer,the weather turns cold.
第15页,共17页
印度夏天过后,天气变冷。turn意为\"变得 \",同义词为become。本题注意用第三人称单数形式becomes。故答案为:becomes。
(3)have fun或者enjoy themselves.推理判断题。根据文章
They can have a good time during this period。他们在这个时期度过一段美好的时光。have a good time度过一段美好的时光。have fun或enjoy themselves。同义短语为:故答案为:have fun或enjoy themselves。
.细节推理题。(4)(3)根据文章It means \"a tiger in autumn\"意思是着是\"秋天的老虎\"。而第(3)句话中 \" Qiu Laohu \" 秋老虎,与之呼应。故答案为:(3)。
(5)blue和clear.细节理解题。根据题目找出两个描述天空的形容词,注意:关于天空而不是天气。,还要是形容词。The sky is blue and clear.故答案为:blue蓝色的,clear晴朗的。
本文是一篇介绍印度的夏天的文章。印度的夏天发生在秋天以及不同国家的秋天的变化。 这是个综合型阅读题,题目中有英汉互译题、也有问答题,主要考查学生的阅读理解能力及知识运用能力.答题时细节理解题可直接根据文中细节得出答案;第(2)(3)小题要根据单词和短语的同义词来写出正确答案;英汉互译题需要根据句意及汉英语言各自的语法习惯来翻译;而主观发挥题则要联系文章内容进行适当发挥。
41.【答案】【小题1】Footprints
【小题2】winter 【小题3】summer
【解析】(1)Footprints.考查名词。根据\"Making footprints In the snow.\"雪地上留下我们的足迹、\"My shoes are wet.See how deep The puddles get.\"我的鞋子是潮湿的,看水洼是多么深、\"Sandy footprints Made by me.\"沙滩上有我留下的脚印、\"I kick the leaves All over town.\"我踢树叶,树叶在飞扬。可知主要说的是脚印。故填Footprints. (2)winter.考查名词。根据\"In the snow.\"在雪里,可知是冬季。故填winter. (3)spring.考查名词。根据\"My shoes are wet.See how deepThe puddles get.\"我的鞋子是潮湿的,看水洼是多么深。可知是春季。故填spring.
(4)summer.考查名词。根据\"By the sea,\"在海边,可知是夏季。故填summer。 autumn.考查名词。(5)根据\"Trees are brown.\"树叶是棕色的,可知是秋季。故填autumn. 本文主要介绍了在四个季节我留下的脚印。
第16页,共17页
首先要通读短文,掌握大意,特别要注意上下文之间的联系,确定某处的需要的词汇和形式,就可以确定正确答案。
42.【答案】My favourite season is spring
There are four seasons in a year. 【高分句型一】My favorite season is spring. In spring,the weather gets warm. (天气) The sun shines and (点题,最喜欢春天)the wind blows gently.The trees turn green.The flowers are everywhere.They are beautiful and colorful.The birds sing happily in the tree.In spring,it's interesting and exciting for me because
I can fly kites,catch butterflies and play games on the grass with my friends. 【高分句型二】Sometimes our family takes a trip or goes on a picnic. (该季节的天气特点、喜欢的原因和从事的活动)Spring Festival is in spring.I'm going to get together with my family.(怎样度过这个季节里的节日)
The spring is beautiful and relaxing.I like it very much. (感受)
【解析】【高分句型一】
There are four seasons in a year. 一年有四个季节。 There be句型表示某地有某物。 【高分句型二】
In spring,it's interesting and exciting for me because I can fly kites,catch butterflies and play games on the grass with my friends. 在春天,它对我来说是有趣和令人兴奋的,因为我可以放风筝,捉蝴蝶,和我的朋友在草地上玩游戏。
It is+形容词 for sb to do sth某人做某事是……的。 because引导原因状语从句。
能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。
第17页,共17页
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容